Η Μόσχα ζητά πρόσβαση στο φυσικό αέριο της Κύπρου ως αντάλλαγμα για τη χορήγηση δανείου


Σύμφωνα με το διευθυντή της Υπηρεσίας Ενέργειας του υπουργείου Εμπορίου, Σόλωνα Κασίνη, η καθαρή αξία του φυσικού αερίου μόνο στο Τεμάχιο 12 ανερχεται στα €86 δισ.

Πρόσβαση στο φυσικό αέριο της Κύπρου ζητά η Μόσχα ως αντάλλαγμα για να παραχωρήσει το δάνειο, το οποίο από το περασμένο καλοκαίρι έχει ζητήσει η Λευκωσία. Το θέμα, σύμφωνα με την εφημερίδα Σημερινή, έθεσε ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικής Πολιτικής, Καινοτόμου Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας της Δούμα, Mikhail Yemelyanov, ο οποίος συναντήθηκε χθες με τον προεδρικό υποψήφιο Γιώργο Λιλλήκα που πραγματοποιεί επίσκεψη στη Μόσχα. Ο Yemelyanov δήλωσε υποστηρικτής της χορήγησης του ρωσικού δανείου στην Κύπρο, καθιστώντας, ωστόσο, ξεκάθαρα τα ανταλλάγματα στα οποία προσβλέπει. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Ρώσος βουλευτής υπογράμμισε πως «θα θέλαμε να δούμε μιαν αμοιβαία, απαντητική πολιτική έναντι της Ρωσίας και ειδικότερα των επενδύσεών μας, οι οποίες θα πρέπει να χαιρετίζονται στην Κύπρο και στον τομέα της ενέργειας». Ερωτηθείς σχετικά, ο Yemelyanov εξήγησε ότι οι σχετικές αποφάσεις με τη χορήγηση δανείου λαμβάνονται από το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας και στη συνέχεια η απόφαση πάει στη Δούμα, η οποία αποφασίζει αν θα τις επικυρώσει ή όχι. «Θεωρώ ότι, αν οι ρωσικές εταιρείες δραστηριοποιηθούν στην κυπριακή υφαλοκρηπίδα, αυτό θα είναι πολύ ωφέλιμο και για τη Ρωσία και για την Κύπρο», σημείωσε περαιτέρω.

strategyreports

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.