“Μπάχαλο” η κυβέρνηση! Ο Στουρνάρας συγκάλεσε ΚΤΕ Οικονομικών στο ΠΑΣΟΚ κι ο Βενιζέλος το ακύρωσε!!!


Με το στόμα ανοικτό έμειναν στην Ιπποκράτους αλλά και όσοι καλύπτουν το κοινοβουλευτικό και πολιτικό ρεπορτάζ, όταν έμαθαν ότι ο υπουργός Οικονομικών, συγκάλεσε ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ!

Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι το συγκεκριμένο όργανο το οποίο είναι κομματικό το συγκαλεί μόνο ο Πρόεδρος του κόμματος.

Το ραντεβού είχε ορισθεί για τις 14.30 το μεσημέρι και όταν μαθεύτηκε ότι το είχε συγκαλέσει ο πλέον αναρμόδιος ξέσπασε επανάσταση!

Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ δεν είχε ενημερωθεί για τίποτα και όπως λένε τα τηλέφωνα πήραν φωτιά, ενώ και ο εκνευρισμός των ηγετικών στελεχών δεν κρυβόταν. Ο κ. Στουρνάρας προφανώς μη γνωρίζοντας τα διαδικαστικά για ακόμα μια φορά προκάλεσε αναστάτωση θέλοντας να ενημερώσει για το νομοσχέδιο που ψηφίζεται αύριο για τις αποκρατικοποιήσεις και για το οποίο έχει ακουστεί από ουκ ολίγους βουλευτές ότι θα το καταψηφίσουν…

Το παρασκήνιο

Ο κ. Στουρνάρας άρχισε τηλεφωνικές επαφές, μέσω της γραμματέως του, με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ του ΚΤΕ Οικονομικών, τους οποίους καλούσε στο γραφείο του σε σύσκεψη. Η κίνηση του υπουργού έγινε αντιληπτή από την Ιπποκράτους, η οποία παρενέβη και ακύρωσε τη σύσκεψη που προσπάθησε να συγκαλέσει ο υπουργός Οικονομικών, υπενθυμίζοντας στον κ. Στουρνάρα ότι τα ΚΤΕ του Κινήματος συγκαλούν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο γραμματέας της ΚΟ και ο αρμόδιος εισηγητής, εν προκειμένω ο Φίλιππος Σαχινίδης. Και ότι η σύγκληση ενός ΚΤΕ με πρωτοβουλία οποιουδήποτε υπουργού της σημερινής κυβέρνησης και κάθε κυβέρνησης που δεν προκύπτει από αυτοδύναμη πλειοψηφία του ΠΑΣΟΚ, αποτελεί παρέμβαση στα εσωτερικά του Κινήματος. Μεταξύ αυτών που επικοινώνησαν με τον κ. Στουρνάρα ήταν και ο γραμματέας της ΚΟ Γιάννης Μανιάτης.

Την προηγούμενη εβδομάδα ο υπουργός Οικονομικών είχε αναφέρει στη Βουλή ότι οι αποκρατικοποιήσεις θα συζητούνται μόνο στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων και όχι στην Ολομέλεια και βέβαια δεν τίθεται θέμα έγκρισης από τη Βουλή.

Τη θέση αυτή του υπουργού Οικονομικών μετέφερε στον αρμόδιο ΚΤΕ ο Πάρις Κουκουλόπουλος, δημιουργώντας την εντύπωση ότι συμφωνεί με τον κ. Στουρνάρα, προκαλώντας, έτσι, την αντίδραση των βουλευτών οι οποίοι επιμένουν στην αρχική τους θέση. Αυτήν ακριβώς προσπάθησε, με ανορθόδοξο τρόπο, να αλλάξει ο υπουργός Οικονομικών.

newsit.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.