Κως: Ομαδικός τάφος εκτελεσθέντων από τους Γερμανούς


Εβδομήντα χρόνια μετά το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, φαίνεται ότι ανακαλύφθηκαν στην Κω τα οστά Ιταλών αξιωματικών που εκτελέστηκαν από ναζί

Τα οστά βρέθηκαν σε περιοχή που σύμφωνα με μαρτυρίες ήταν τόπος εκτέλεσης και αποτυπώθηκε στο βιβλίο του ιστορικού και συγγραφέα από την Κω Κώστα Κογιόπουλου. Μάλιστα επί τόπου έσπευσε και ο δήμαρχος του νησιού Κώστας Καΐσερλης, ενώ ιατροδικαστής θα πιστοποιήσει αν πρόκειται για τα οστά των αγνοούμενων Ιταλών από τον Οκτώβρη του 1943, ώστε να ειδοποιηθούν οι Ιταλικές αρχές. 

Σε σχετικό ρεπορτάζ για το θέμα το Aegeanews.gr αναφέρει τα εξής: 

«Σύμφωνα με το σχεδιάγραμμα το οποίο συμπεριλαμβάνεται στο βιβλίο του Κ. Κογιόπουλου το σημείο αυτό βρίσκεται πολύ κοντά στο δέντρο που υπήρχε από τότε στον τόπο εκτέλεσης των Ιταλών (όπου είχε υποδείξει ως αυτόπτης ο αείμνηστος κάτοικος της περιοχής Μιχάλης Παπαθεοδωράκης) στο οποίο σύμφωνα με μαρτυρία Ιταλού είχε βρεθεί πόδι εκτελεσθέντος Ιταλού με την μπότα του. 

Αφού πιστοποιηθεί από Ιατροδικαστή (κατά πάσα πιθανότητα τον κ. Μπεσίρη) ότι πρόκειται πράγματι για ανθρώπινα οστά, θα υπάρξει επίσημη ενημέρωση των Ιταλικών αρχών όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Κ. Καΐσερλης που έσπευσε άμεσα στην περιοχή, (Ιταλικού Υπ. ʼμυνας, συνδέσμων παλαιών πολεμιστών, συγγενών εκτελεσθέντων) ώστε να ξεκινήσουν έρευνες.

onalert.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.