Παπαθεμελής: “Δυστυχής και αξιολύπητος ο Μπουτάρης”


Οι -επιεικώς γελοίες- δηλώσεις Μπουτάρη, που φιλοξένησαν με ιδιαίτερη ζέση τα αθηναϊκά κανάλια, γνωρίζοντας ότι θα δημιουργήσουν εκνευρισμό στο 99% των πολιτών, καταδικάστηκαν από όλους (πλην ενός στενού πυρήνα “περίεργων” τύπων, που..ψωμίζονται από τη διοίκηση Μπουτάρη).
Το κακό είναι ότι ο Δήμαρχος δεν είναι κακός άνθρωπος, ούτε ανθέλληνας, ούτε προδότης, ούτε τουρκολάγνος. Είναι ενδιαφέρων άνθρωπος, που όμως το συνεχές “κουλάντρισμα”…
από κάτι λαμόγια που τον βάζουν μπροστά για να παίρνουν δουλίτσες και μισθούς, τον οδηγεί σε λεκτικές υπερβολές. Είναι αυτό που παθαίνουν όλοι όσοι θέλουν να τους παίζουν τα κανάλια. Και για να σε παίζουν τα κανάλια, πρέπει να δίνεις νότες γραφικότητας ή γελοιότητας ή ακρότητας.
Είναι κρίμα για τον ίδιο, που θα μπορούσε να αφήσει ένα διαφορετικό δημιουργικό στίγμα στην πόλη, να έχει πωρωθεί με θέματα που δεν θα έπρεπε να ασχολείται καν, με την αποτύπωση δηλαδή της συλλογικής μνήμης σε εθνικές γιορτές.
Και είναι τόσο απλό: θα μπορούσε να ενώνει την πόλη, να προωθήσει και τις γιορτές ελληνικής υπερηφάνειας και τις εναλλακτικές δικές του προτάσεις, που έχουν αξία.

Πολύ καλά κάνει και έχει στον πυρήνα της πολιτικής του δράσης την ανάδειξη κι άλλων ομάδων, όπως ομοφυλόφιλων, τοξικομανών, “γύφτων” κ.λ.π. Καλό είναι αυτό. Αλλά δεν υπάρχει λόγος να γίνεται προσβάλλοντας χυδαιωδέστατα την πλειοψηφία. Εκτός από την αντίθεση, υπάρχει και η σύνθεση.
Το συνεχές “κούρδισμα” των γύρω λαμόγιων του (βασικά είναι δυό τρείς οι πονηροί, που επωφελούνται οικονομικά από τη διοίκηση), τον οδηγεί συνέχεια στο να λέει πράγματα, μόνο και μόνο για να σπάσει τα νεύρα των πολιτών και να βρίσκεται στην επικαιρότητα, χωρίζοντας την κοινωνία σε “εθνικιστές” και λοιπές ανοησίες.

Έχασε έτσι κάθε έρισμα στην κοινωνία της Θεσσαλονίκης, δεν τον εκτιμά κανείς και ό,τι γράφεται για αυτόν είναι πλέον αρνητικό (πλην ενός μόνο αθηναϊκού περιθωριακού περιοδικού που διατηρεί άριστες σχέσεις με την Αμερικανική πρεσβεία -βλέπε wikileaks- και τον στηρίζει με πενιχρά αποτελέσματα, αυτογελοιοποιούμενο).
Είναι κρίμα για την υστεροφημία ενός τόσο “περπατημένου” και πολυσύνθετου ανθρώπου να μείνει στην ιστορία ως διχαστικός και αποτυχημένος, ενώ θα μπορούσε να γράψει ιστορία αν ήταν ενωτικός.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αναγέννησης Στέλιος Παπαθεμελής έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Η λαμπρή αναπαράσταση της εισόδου του Στρατού μας στη Θεσσαλονίκη κατά τη νικηφόρα προέλασή του, που διπλασίασε την Ελλάδα 1912-13, κάλυψε ευτυχώς το κενό που άφησε η προκλητική άρνηση της Δημοτικής Αρχής να οργανώσει εκδηλώσεις αντάξιες της σημασίας του ιστορικού γεγονότος.

Ως την ώρα υπήρξε η μόνη σοβαρή πρωτοβουλία κατά την οποία μπόρεσε ο Ελληνικός κόσμος- οι παροικούντες την Θεσσαλονίκη ζωντανά, οι υπόλοιποι μέσω τηλεόρασης- να ξαναζήσει τις μεγάλες ώρες που έφεραν την ελευθερία ύστερα από 500 χρόνια τουρκικής σκλαβιάς στην πόλη του Αγίου Δημητρίου.

Οι χιλιάδες των πολιτών που παρακολούθησαν ανέπνευσαν Ελλάδα και ελληνικότητα. Η εκδήλωση οργανώθηκε από το ΥΜΑΘ και όχι από τον καθ’ ύλην αρμόδιο, φυσικό φορέα που είναι ο Δήμος Θεσσαλονίκης. Αυτός έστησε πανηγυράκια με τους ομοφυλόφιλους, μικροσυνέδρια για άσχετα με την επέτειο θέματα όπως π.χ. την αναδυόμενη οικονομία της Κίνας, το Νέο Ισλάμ κλπ . Θεματικές παντελώς ξένες με τους αγώνες και τις θυσίες των παιδιών της Ελλάδος που κατανίκησαν τον κατακτητή και μεγάλωσαν την πατρίδα.

Τελικά αυτοί που δεν καταλαβαίνουν το νόημα των Εθνικών μας επετείων πολύ περισσότερο αν τυχαίνει να έχουν και θεσμικό ρόλο, όπως ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, πρέπει να νιώθουν δυστυχείς και αξιολύπητοι…”

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Μία ἀπάντηση στὸ Παπαθεμελής: “Δυστυχής και αξιολύπητος ο Μπουτάρης”

  1. Ὁ/ἡ Hera γράφει:

    Ο Παπαθεμελής ήταν αυτός που δεν στήριξε τον άλλο υποψήφιο στις δημοτικές εκλογές, τότε που βγήκε ο Μπουτάρης. Τώρα τα κλάματα είναι άχρηστα. Η Θεσσαλονίκη φορτώθηκε τον ανθέλληνα και ιδιόρρυθμο αυτόν για άλλα δυό χρόνια, σύνολο 4.

    Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.