Φοβάται κοινωνική εξέγερση ο Τζ. Σόρος;


Όπως είναι ήδη γνωστό ο δισεκατομμυριούχος και άνθρωπος των αγορών κ. Τζ. Σόρος έκανε προχθές πρόταση για την δημιουργία στην Ελλάδα «οίκων αλληλεγγύης» σε άδεια δημόσια κτίρια στα οποία θα στεγαστούν μετανάστες και κοινωνικά ευάλωτοι Έλληνες που δοκιμάζονται από την οικονομική κρίση. Τόνισε μάλιστα πως η χρηματοδότηση αυτής της κίνησης θα γίνει από ιδρύματα όπως και το δικό του. Ισχυρίστηκε δε πως η συγκεκριμένη πρωτοβουλία θα μπορούσε να αναβιώσει την ιδέα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως φορέα αλληλεγγύης και όχι μόνο πειθαρχίας.

Αιτιολόγησε δε αυτή του την πρόταση για την Ελλάδα λέγοντας ότι: «Εκεί που είναι το επίκεντρο της ανθρωπιστικής καταστροφής, εκεί πρέπει να δοθεί και η πρώτη βοήθεια».

Είναι όμως λογικό πως μια τέτοιας κλίμακας βοήθεια προς τους εξαθλιωμένους Έλληνες και αλλοδαπούς, ουσιαστικά θα λειτουργήσει προληπτικά και αποσβεστικά έναντι κοινωνικών εξεγέρσεων, στις οποίες με μαθηματική βεβαιότητα θα οδηγηθούμε προϊούσης της εξαθλίωσης.  Αναρωτιόμαστε λοιπόν μήπως αυτή η πρόταση του κ. Σόρος κινείται από το φόβο τέτοιων εξελίξεων, που ενδεχομένως πυροδοτήσουν ευρύτερες εξελίξεις στην Ευρώπη και όχι μόνο.

πηγή

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Μία ἀπάντηση στὸ Φοβάται κοινωνική εξέγερση ο Τζ. Σόρος;

  1. Ὁ/ἡ ΔΠ γράφει:

    ποιος ειναι ο Σορος και γιατί ασχολείται με την Ελλάδα και τους ΄Ελληνες? καλά για τους λαθρο γνωστό ΤΟ ΓΙΑΤΙ αλλά με εμάς τι τον κόπτει τον κυριούλη? είμαι χαζή αλλά δεν καταλαβαίνω ποιοί είναι όλοι αυτοί οι άσχετοι που έχουν μαζευτεί ως κοράκια γύρω μας…

    Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.