Σαμαράς. Ο πρωθυπουργός “φάντασμα” σε ένα πολίτευμα σε σήψη.


Χθες φάνηκε στη Βουλή ποιο ακριβώς είναι το πολίτευμα της Ελλάδας. Φάνηκε πως όταν χαλαρώσει η αρχηγική πίεση πάνω στους βουλευτές, τότε οι συνειδήσεις απελευθερώνονται.

Μέσα σε όλα αυτά ο κ. Σαμαράς εξακολουθεί να είναι ένας πρωθυπουργός “φάντασμα”. Ένας πρωθυπουργός σκιά σε στυλ Παπαδήμου, απλά για να τελειώνει η αναληφθείσα υπόθεση. Καμία δήλωση δεν ακούσαμε από το Μέγαρο Μαξίμου για την συμπεριφορά ΔΗΜΑΡ και ΠΑΣΟΚ. Ενώ καταψηφίστηκε η πρόταση της κυβέρνησης, έκαναν σαν να μην κατάλαβαν τι συμβαίνει. Αν όμως δεν ψήφιζε την πρόταση κάποιος βουλευτής της ΝΔ, τώρα θα έκανε παρέα στον κ. Νικολόπουλο. Η απόλυτη πολιτική σήψη.

Πρέπει να αντιληφθούμε όλοι ότι το πολίτευμα που έχουμε δεν είναι δημοκρατικό. Είναι ολοκληρωτικά πρωθυπουργοκεντρικό. Για να λειτουργήσει αυτό το πολίτευμα θα πρέπει ο πρωθυπουργός να ελέγχει την πλειοψηφία της Βουλής με τη μορφή «στρατιωτικού λόχου». Επομένως, η όποια αδυναμία αυταρχισμού του πρωθυπουργού, οδηγεί σε αδυναμία και του ίδιου του πολιτεύματος.

Χρειαζόμαστε λοιπόν το ταχύτερο ένα άλλο πραγματικά δημοκρατικό πολίτευμα που θα βάζει την ίδια την κοινωνία στα κέντρα λήψης των αποφάσεων.

Χάρρυ Κλυνν

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.