Η κυβέρνηση είναι στριμωγμένη, άρα επικίνδυνη…


H κυβερνητική συνοχή κλονίζεται και είναι ηλίου φαεινότερη η επικείμενη κατάρρευση του τρικομματικου συνεταιρισμού. Ακόμη και αν τα μέτρα ψηφιστούν, με όποιες αριθμητικές αλχημίες γίνουν, ένα είναι βέβαιο: η αντίστροφη μέτρηση για την τρικομματική κυβέρνηση θα ξεκινήσει από την ψήφιση των μέτρων και μετά. Στην ψηφοφορία της Τετάρτης, η τρικομματική κυβέρνηση έδειξε να μην έχει καμία συνοχή, παρουσίασε σημάδια διάλυσης και η πραγματικότητα αυτή αποτυπώθηκε στις ονομαστικές ψηφοφορίες, τις οποίες προκάλεσε ο ΣΥΡΙΖΑ επί όλων των άρθρων.

Εκείνο που καταλαβαίνουν πλέον όλοι ότι είναι ότι η κυβέρνηση είναι στριμωγμένη. Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς βρίσκεται απομονωμένος στο Μέγαρο Μαξίμου και πραγματοποιεί σχέδια επί χάρτου για το πώς θα ικανοποιήσει τους δανειστές, αν αποτύχει το Plan A, δηλαδή αν δεν ψηφιστούν τα καταστροφικά για τον ελληνικό λαό μέτρα. Εξάλλου οι “μαντρωμένοι” βουλευτές, υπό τον φόβο των διαγραφών, βουλευτές δεν φτάνουν. Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας “τρέμει” στην ιδέα να μην φέρει εις πέρας την αποστολή του.

Το ΠΑΣΟΚ διαλύεται, αφού πολλοί βουλευτές, σχεδόν το 1/3 ή και παραπάνω δεν πρόκειται να ψηφίσει τα μέτρα. Η Δημοκρατική Αριστερά επίσης δεν πρόκειται να ψηφίσει τα μέτρα. Γνωρίζουν τα επιτελεία των δύο αυτών κομμάτων, ότι η υπερψήφιση των μέτρων θα οριστικοποιήσει των πολιτικό τους αφανισμό. Η Δημοκρατική Αριστερά, εάν ψηφίσει τα εργασιακά θα διαρρήξει οποιαδήποτε σχέση έχει με ένα τμήμα της κοινωνίας, καθώς έχει εμμείνει πολύ στις … κόκκινες γραμμές. Η άρνησή της να ψηφίσει τα μέτρα συμπαρασύρει ένα μεγάλο μέρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος έφτασε στην βουλή και έφυγε χωρίς να ψηφίσει. Το άρθρο 2 για τις αποκρατικοποιήσεις πέρασε με 148 ψήφους «υπέρ», 139 «κατά» και 6 «παρών». Και τώρα αρχίζουν τα δύσκολα: Πως θα ψηφίσουν σε αυτό το κλίμα, με μια κοινωνία να βράζει και μαζικές κινητοποιήσεις να ετοιμάζονται τα μέτρα οι βουλευτές, έστω και αν οι εταίροι της τρικομματικης κυβέρνησης συμφωνούν στον προϋπολογισμό έκτρωμα για το 2013; Η οργή της κοινωνίας θα συμπαρασύρει τα πάντα. Τα μέτρα θα διαρρήξουν πλήρως και ολοκληρωτικά την κοινωνική συνοχή. Στο εξωτερικό παρακολουθούν με δέος της εξελίξεις στην Ελλάδα, δηλαδή το πολιτικό θρίλερ, το οποίο εκτυλίσσεται και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, σκέφτεται να μπλοκάρει τη δόση.

ΠΡΟΣΟΧΗ όμως! Η κυβέρνηση και τα συμφέροντα που τη στηρίζουν έχουν στιμωχθεί. Τις επόμενες ημέρες θα συμβούν πολλά. Επειδή η κυβέρνηση είναι στριμωγμένη στη γωνία, για αυτόν τον λόγο είναι και επικίνδυνη. Ήδη ο πανικός της κυβέρνησης και των δομημένων συμφερόντων έχει εκδηλωθεί με τις διώξεις δημοσιογράφων και την άγρια καταστολή, προκειμένου υπό το καθεστώς φόβου να αδρανοποιηθεί η κοινωνία εν όψει της κοινωνικής γενοκτονίας και του γενικού ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας που ετοιμάζουν. Χρειάζεται προσοχή! Η κυβέρνηση και τα δομημένα συμφέροντα παίζουν το τελευταίο τους χαρτί. Ο ελληνικός λαός δεν πρέπει να τρομοκρατηθεί και οι βουλευτές επιβάλλεται να πράξουν κατά συνείδηση.  Όπως επισημαίνουν μάλιστα διάφοροι κύκλοι, αν ο Αντώνης Σαμαράς εντοπίσει δυσκολίες ενόψει της ψήφισης των μέτρων, τότε δεν αποκλείεται να προσφύγει αιφνιδιαστικά στις κάλπες, όντας αναποτελεσματικός για τους δανειστές. Αυτός ο δρόμος θεωρείται η τελευταία έξοδος διαφυγής για τον Αντώνη Σαμαρά καθώς στο μέλλον δεν θα υπάρξει άλλη.  Ίσως ο Αντώνης Σαμαράς αποδειχθεί ο πρωθυπουργός με τη μικρότερη θητεία στη μεταπολίτευση και σίγουρα ο πιο ανακόλουθος και αποτυχημένος!

Periodista

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.