Ένοπλες Δυνάμεις χαμηλού κόστους, το σενάριο για μισθό 875 ευρώ και η ηγεσία


Ένοπλες Δυνάμεις “χαμηλού κόστους”. Αυτό θα είναι το αποτέλεσμα των νέων μέτρων που η κυβέρνηση επιχειρεί να περάσει,παλεύοντας βέβαια ταυτόχρονα για την επιβίωσή της. Το θέμα όμως είναι ότι ο “στόχος” γι΄ αυτές τις ΕΔ επιτυγχάνεται με περικοπές μόνο στις αποδοχές των στελεχών των ΕΔ και όχι με οποιονδήποτε άλλο τρόπο.

Το σχέδιο για μισθό ανθυπολοχαγού στα 875 ευρώ και Αρχηγού στα 1500 ευρώ “καθαρά”, διέρρευσε ,δημοσιοποιήθηκε από το Onalert και ουδείς -μέχρι στιγμής τουλάχιστον- το αμφισβήτησε. Αντιθέτως στρατιωτικοί που από προσωπικό ενδιαφέρον διερεύνησαν την πληροφορία , υποστηρίζουν ότι πράγματι υπάρχει τέτοιο σχέδιο και φαίνεται ότι εκεί “πάει το πράγμα”.

Χωρίς αμφιβολία , η υλοποίηση τέτοιων ρυθμίσεων στις ΕΔ θα προκαλέσει θύελλα. Η οποία μπορεί να μην εκφραστεί με “δυναμικές κινητοποιήσεις” που στις ΕΔ δεν ταιριάζουν αλλά οπωσδήποτε θα ετείνει δραματικά το κλίμα απαξίωσης που τα τρία τελευταία χρόνια τις “διαβρώνει”.

Οι παραιτήσεις στελεχών αυξάνονται μέρα με την μέρα και κανείς δεν δείχνει να προβληματίζεται, από την ηγεσία.

Το χειρότερο όλων είναι ότι δεν υπάρχει κανείς από την κυβέρνηση ,την ηγεσία, πολιτική και στρατιωτική που να “βγει μπροστά” και να δώσει ένα τέλος στην αβεβαιότητα των στελεχών των ΕΔ, περιγράφοντας τουλάχιστον το γενικό πλαίσιο των αλλαγών πο έρχονται.

πηγή

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.