Μετατροπή «Τειρεσία» σε «Big Brother» όλων των ΕλλήνωνΗ γνωστή διατραπεζική εταιρεία του «Τειρεσία» θα αναλάβει την δημιουργία μιας γιγαντιαίας λίστας με όλες τις αποταμιεύσεις και όλους τους λογαριασμούς όλων των πολιτών σε όλες τις τράπεζες, προκειμένου να γίνεται ταχύτερα το «άνοιγμα» των λογαριασμών των πολιτών και να ολοκληρώνονται σε σύντομο διάστημα οι έρευνες για τυχόν φοροδιαφυγή και «ξέπλυμα» χρήματος.

Για να αντιληφθεί ο πολίτης το μέγεθος του φακελώματος, για παράδειγμα,  η γιαγιά που ανοίγει έναν λογαριασμό για τον «κουμπαρά» στο ανήλικο εγγόνι της θα μπορεί να ελεγχθεί και να φορολογηθούν οι πενταροδεκάρες για το ανήλικο εγγόνι! Ο λόγος βέβαια που καταρτίζεται αυτή  η «λίστα» με δεκάδες εκατομμύρια κατόχους τραπεζικών λογαριασμών, (το τονίζουμε ακόμα και ανηλίκων) και αποφασίσθηκε σε συνάντηση εκπροσώπων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, του υπουργείου Οικονομικών αλλά και των τραπεζών είναι για να επιταχυνθούν οι διαδικασίες ανοίγματος λογαριασμών πολιτών για οικονομικούς ελέγχους, όπως υποστηρίζεται για ζητήματα φοροδιαφυγής, διαφθοράς, απάτης, συμμετοχής σε εγκληματικές πράξεις κλπ.

Υπολογίζεται ότι οι τράπεζες ανοίγουν τους λογαριασμούς σε περισσότερα από 60.000 άτομα κάθε χρόνο μετά από αιτήματα που αποστέλλονται μαζικά σε όλα τα πιστωτικά ιδρύματα. Στόχος είναι να ελεγχθούν – με ταχύτατες διαδικασίες – λογαριασμοί για τους οποίους μπορεί να υπάρχουν υποψίες, όπως, πολιτικών, δημάρχων, κρατικών λειτουργών, δημοσιογράφων, επιχειρηματιών και ιδιωτών. Η πληθώρα αυτή των αιτημάτων είχε προκαλέσει «συμφόρηση» στις τράπεζες αλλά και στις διάφορες ελεγκτικές υπηρεσίες με αποτελέσματα να καταγράφονται καθυστερήσεις που ξεπερνούσαν ακόμη και τους οκτώ μήνες από την υποβολή των σχετικών αιτημάτων.

Αυτό όμως που δεν διασφαλίζεται στη συμφωνία αυτή, είναι αυτό που προαναφέραμε!Δηλαδή, ναι μεν θα υπάρχει άμεση πρόσβαση των ελεγκτικών μηχανισμών προς όποιον θεωρείται «ύποπτος», αλλά κανείς δεν διασφαλίζει ότι όλοι μας, ….αλλά όλοι μας δεν θεωρούμαστε «ύποπτοι» …κυριολεκτικά πλέον από γεννήσεώς μας!

Newsbomb

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.