Από το σκοτάδι στο θαύμα !!!!!!


Image

Σήμερα θα προσπαθήσω να γράψω με εκείνο τον τρόπο που μου έσωσε την Ζωή
Ποιος είναι ο τρόπος; Μα φυσικά να αποτυπώσω με λόγια, της ψυχής μου τις φωνές , να μοιραστώ δηλαδή μαζί σας λίγη από της ζωής μου την κόλαση που τόσο πολύ μοιάζει με την σημερινή πραγματικότητα των πιο πολλών κοινών ομοίων μου θνητών μπας και βρούμε λίγο κουράγιο για να ζήσουμε ανθρώπινα
Αν και τρέμουν τα χέρια μου αυτή την στιγμή θα εκθέσω τον εαυτό μου και όπου βγει.Με πολύ λίγα λόγια στο μεγαλύτερο διάστημα της ζωής μου έκανα χρήση ναρκωτικών αλλά αυτό που μοιάζει με την σημερινή μας πραγματικότητα είναι εκείνη η εποχή που έκανα χρήση ηρωίνης
Τώρα θα μου πείτε τι κοινό μπορεί να έχει η κόλαση ενός ναρκομανή με την σημερινή καθημερινότητα; και όμως για μένα είναι παρόμοια και έχει τα ίδια στοιχεία
Μοναξιά , φόβο, εξαθλίωση, αλλοίωση της πραγματικότητας, εγωισμό, χάσιμο ηθικών αρχών, βόλεμα, φυγοπονία, χρέωμα , πανικό, κλεψιές, ψέμα και απίστευτη άρνηση για αλλαγή. Αυτά είχα πάνω κάτω εκείνη την εποχή μέσα στην κόλαση της ηρωίνης. Και ρωτάω τώρα :αυτά δεν έχει και η σημερινή καθημερινότητα των πιο πολλών ομοίων μου κοινών θνητών;    ……………………………………….
Αν με ρωτήσεις ποιο από τα παραπάνω είναι αυτό που με εμπόδιζε ώστε  να κόψω και να σώσω την ζωή μου , τελείως αυθόρμητα λέω ο φόβος . Ο φόβος δεν είναι αυτό που μας εμποδίζει σήμερα και σαν κοινωνία γενικά αλλά και σαν άτομα ώστε να αλλάξουμε το δράμα που ζούμε σήμερα στην χώρα μας;
Και για να το κάνω λίγο πιο καθαρό θα περιγράψω λίγο εκείνη την κόλαση .
Είχα μείνει στα παγκάκια αφού πρώτα είχα πουλήσει ότι είχα στο όνομά μου , αφού πρώτα χρεοκόπησα ένα μαγαζί , αφού πρώτα είχα χωρίσει, αφού πρώτα έχασα όλους τους φίλους μου , αφού πρώτα η οικογένειά μου με έκανε πέρα , έμεινα τελείως μόνος σε μια πλατεία εξαθλιωμένος , πεινασμένος , κουρελιασμένος σωματικά και ψυχικά ,χαρμάνης, γενικά ζωντανός νεκρός Και όμως εγώ αρνιωμουν να αλλάξω γιατί πολύ απλά φοβόμουνα να ζήσω , γιατί πολύ απλά φοβόμουνα να αντικρίσω τον εαυτό μου , φοβόμουν το άγνωστο και προτιμούσα να πεθαίνω μέρα με την μέρα στο γνωστό αυτοκαταστροφικό μοτίβο και τρόπο (ζωής) των ναρκωτικών .
Κάπως έτσι δεν είναι σήμερα οι περισσότεροι η μάλλον σε πιο ήπια κόλαση;
Και όμως από φόβο συνεχίζουμε να ανεχόμαστε τα πάντα και πεθαίνουμε μέρα με την μέρα σαν κοινωνία , σαν έθνος , σαν απλοί άνθρωποι και βρίσκουμε κάθε μέρα και μια δικαιολογία που θα μας κρατήσει ακόμη λίγο στην κόλαση. Φοβόμαστε να αντικρίσουμε τον εαυτό μας , φοβόμαστε να αναλάβουμε τα δικά μας λάθη , φοβόμαστε την ζωή που δεν έχουμε ζήσει , και προτιμούμε να ζούμε μέσα σε μια  κόλαση που νομίζουμε ότι αντέχουμε
, που νομίζουμε ότι έχουμε ελπίδα για ένα όνειρο βρε αδερφέ
Έχει καμιά διαφορά ο φόβος που ένιωθα τότε με αυτόν τον φόβο που νιώθουμε σήμερα;
Ας απαντήσει κάποιος άλλος για μένα……………………………………
Και για να μην μείνω στον φόβο και να περάσω απέναντι του και από μέσα του , με έναν τρόπο σπάζει και έρχεται στην πραγματική του διάσταση
Σπάζοντας την μοναξιά του κεφαλιού μας . Ναι ο σημερινός μας φόβος δεν είναι πραγματικός, είναι καθαρά έργο της μοναξιάς που έχει ο καθένας επιβάλει στον εαυτό του .
Και η μοναξιά μπορεί να σε σκοτώσει προτού μπορέσεις να την αγαπήσεις και να νιώσεις οικία μαζί της.
Και για να πάω και να ακουμπήσω το θαύμα χρειαζόταν να φωνάξω μέσα από την ψυχή μου βοήθεια , χρειαζότανε να σπάσω το εγώ μου και να αγκαλιάσω τον άγνωστο που μου άπλωνε το χέρι του. Χρειαζότανε να βγω από το εγώ και να πάω στο εμείς , χρειαζότανε να πιστέψω στον εαυτό μου εκείνη την κρίσιμη στιγμή προτού πεθάνω, χρειαζότανε να περάσω μέσα από φόβους και δαίμονες για να πάω να ανταμώσω το άγνωστο .Και πόνεσα , και έκλαψα , και έχασα , και χρειάστηκε να τα μηδενίσω όλα και να παραδεχτώ πλήρη ήττα για να μπορέσω να ξαναχτίσω τον εαυτό μου από την αρχή με άλλα δεδομένα.
Θυμάμαι  εκείνη την στιγμή που πήρα την απόφαση να επαναστησω και να κόψω ήταν μαγική Λίγο πριν τον θάνατο βγήκε από μέσα μου τόση δύναμη που μέχρι και σήμερα αρνούμαι να δεχτώ ότι ήταν δική μου.
Και όμως, ήταν δική μου και από τότε πιστεύω στο θαύματα και τώρα πιστεύω πως μπορούμε να επανέλθουμε στην πραγματική μας ανθρώπινη φύση , με τις πραγματικές μας ανθρώπινες αξίες.
Μπορούμε να ζωντανεψουμε ξανά την ανθρωπιά μας που τόσο πολύ προσπαθήσαμε να πουλήσουμε για λίγη ύλη παραπάνω που θα τόνωνε τον άρρωστο εγώ μας .
Ξεχάσαμε ότι την χαρά την νιώθεις από αγάπη και δεν την αγοράζεις για να την έχεις κορνίζα σε ένα δανικό σπίτι
Την ομορφιά της ψυχής την έχεις μέσα σου και δεν χρειάζεται να την υποθήκευσις για λίγα αργύρια .
Μοιράσου όλα αυτά που έχεις και νιώθεις ώστε το εγώ να γίνει εμείς , μοιράσου τον πόνο σου και την χαρά σου μέχρι να ενωθείς με την πραγματική πηγή της ζωής.
Άσε το ψέμα σε αυτούς που φοβούνται να ανταμώσουν την Ζωή.
Αυτός είναι ο τρόπος που με κράτησε στην ζωή .
Να μοιράζομαι μέσα από την ψυχή μου και ας μην με αποδεχθείς , και ας μην γίνουμε φίλοι ποτέ , αρκεί να ταυτιστείς με αυτά που νιώθω και να κερδίσω ένα σου μοίρασμα για να μάθω από την δική σου ζωή .
Όσο η μοναξιά και ο φόβος θα κυριεύουν τις ψυχές μας άλλο τόσο θα κοντεύουμε προς τον θάνατο

Αξίζει άραγε να πεθάνουμε από τον φόβο της άγνωστης ζωής που δεν έχουμε ζήσει αλλά είμαστε σίγουροι ότι θα είναι χειρότερη από αυτήν που ζούμε σήμερα;

Και για να απαντήσω πότε δεν πίστευα όταν έκανα χρήση ηρωίνης ότι θα ερχότανε μια μέρα , έστω μια μέρα που θα μπορούσα να μην πιω τίποτα, ούτε καν μια μπύρα και θα ήμουν και ευτυχισμένος. Και όμως σήμερα ανήκω στο 2% των ανθρώπων που επιβίωσαν από την μάχη με την ηρωίνη.

Πιστεύεται πως είναι πιο δύσκολο να επαναστατησουμε απέναντι στην απανθρωπιά και στις οικονομικοπαπαριές;

Υ.Γ. Τελείως πληροφοριακά αν εμπιστευόμουν την ζωή μου στο κράτος ακόμη θα ήμουν στην λίστα αναμονής για το οκανα …….αν είχα ζήσει βέβαια…….

ΕΓΩ ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ακης κουστουλιδης

http://upogia-taxi.blogspot.gr/

Περὶ τοῦ/τῆς: akiser1969

just freedom
Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

10 ἀπαντήσεις στὸ Από το σκοτάδι στο θαύμα !!!!!!

 1. Ὁ/ἡ ΣΟΦΗ γράφει:

  Καλημέρα Άκη.. καταρχήν εξαιρετικό το άρθρο σου. Μπράβο σου που έχεις το θάρρος μέσα από μία κατάθεση ψυχής να προσπαθείς να ευαισθητοποιήσεις αλλά και να δώσεις δύναμη κι ελπίδα σε όλους.. συμφωνώ απόλυτα ότι μόνο μέσα από μία ατομική κάθαρση μπορούμε να ατενίσουμε το μέλλον με ελπίδα κι αισιοδοξία και να πιστέψουμε -επέτρεψέ μου να διαφωνήσω ως προς τη λέξη θαύματα- στις δυνάμεις μας και εν κατακλείδι στον ΑΝΘΡΩΠΟ. Γιατί αυτού του είδους την κάθαρση χρειάζεται η κοινωνία μας.. την ομαδικότητα, την θετική και συλλογική σκέψη.. να δούμε όλα αυτά που μας ενώνουν επιτέλους, γιατί εντέλει σχεδόν τίποτα δεν μας χωρίζει παρά μόνον αυτά που άλλοι μας φόρεσαν κολλάρο γιατί έτσι εξυπηρετούνται οι δικοί τους στόχοι και ανάγκες ώστε να παραμένουν στο σύστημα.. Τα λόγια σου ένα πανέμορφο ξύπνημα για μια όμορφη ηλιόλουστη μέρα… σ ευχαριστώ

  “Όποιος φοβάται, γίνεται δούλος χωρίς να το αντιληφθεί” Αντισθένης

  Μοῦ ἀρέσει

 2. Ὁ/ἡ ΙΩΑΝΝΗΣ γράφει:

  Άκη το θέμα είναι ότι εσύ μπόρεσες και ξεκίνησες από το μηδέν. Ίσως επειδή είχες χάσει τα πάντα. Έγραψες στο άρθρο σου “Κάπως έτσι δεν είναι σήμερα οι περισσότεροι η μάλλον σε πιο ήπια κόλαση;”. Αυτή είναι μεγάλη αλήθεια. Ίσως ο φόβος υπάρχει όσο έχουμε κάτι. Και φυσικά αντί να αντιδράσουμε πριν χάσουμε τα πάντα δεν κάνουμε τίποτα ενώ βλέπουμε ότι σύντομα θα τα χάσουμε.

  Ίσως για αυτό πιστεύω ότι ο Έλληνας δεν πρόκειται να κάνει τίποτα πριν τη χρεοκοπία που έρχεται…

  Κι εσύ μη συγκρίνεις τον εαυτό σου με τους καναπεδάκηδες. Ο καναπεδάκιας είναι ο μεγαλύτερος χέστης…και δεν πιστεύει ούτε στα θαύματα γιατί τα θαύματα τα κάνει ο Θεός σε αυτούς που αξίζουν.

  Μοῦ ἀρέσει

 3. Αὐτόματη εἰδοποίηση σύνδεσης: Από το σκοτάδι στο θαύμα !!!!!! « www.olympia.gr

 4. Αὐτόματη εἰδοποίηση σύνδεσης: Από το σκοτάδι στο θαύμα !!!!!! | UDemand

 5. Ὁ/ἡ kynorodi γράφει:

  Λένε ότι στην εποχή μας δεν υπάρχουν ήρωες όμως…, ο ήρωας είναι ακριβώς εκείνος που αποτινάσει το φόβο!

  Μοῦ ἀρέσει

 6. Ὁ/ἡ endelehiablogspot γράφει:

  Άλλη μια απόδειξη ότι τα θαύματα τα κάνουν οι άνθρωποι.

  Μοῦ ἀρέσει

 7. Ὁ/ἡ Πετρος Καλογεροπουλος γράφει:

  Φιλοι,
  αν πω οτι ο Ακης ζει μεσα μας θα ειναι κατι καινουργιο?οτι τη στημενη 30ετια που προηγηθηκε της εκρηξης αυτης της υπεροχης αληθειας,ημασταν σ ενα βαθμο εξαρτημενοι απ το κουφαρι μας ΕΠΕΙΔΗ ΜΑΣ ΤΟ ΠΕΡΑΣΑΝ μεσα απ το γαλα της μανας μας,θα ναι μηπως τιποτα νεο?
  το νεο ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ,η συλλογικοτητα μας,το βλεμμα μας που εφυγε απο το αρρωστο εγω μας,και,κυριως,Η αποφαση μας ΝΑ ΞΑΝΑΓΙΝΟΥΜΕ ΚΟΙΝΩΝΙΑ με καθε θυσια.Κι αυτο σημαινει πως ειμαστε ετοιμοι να δωσουμε και αιμα ,αν χρειαστει,για την ανατροπη των Αθλιων που μας οδηγησαν ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ως εδω.ΤΟΤΕ ο Ακης δικαιωνεται

  Μοῦ ἀρέσει

 8. Ὁ/ἡ aristarhos γράφει:

  Στο θεατρικό έργο του Ζαν Ζιρωντού η τρελή του Σαγιώ λέει στον υποψήφιο για αυτοκτονία νεαρό “Ευτυχία είναι που ζεις! ” Θα μου πεις “να ζεις” αλλά χωρίς παρένθεση. Σωστά!
  Αυτό έκανες φίλε μου. Έβγαλες τις παρενθέσεις. Το πως μόνο εσύ το ξέρεις. Απλά, έκανες στον εαυτό σου ένα πολύ μεγάλο δώρο. Του έδωσες την ευκαιρία να ζήσει.
  Άξιος!

  Μοῦ ἀρέσει

 9. Ὁ/ἡ nikos aposolakis γράφει:

  μπραβο αφου μπορεσες λιγοι το καταφερνουν εως κανεις

  Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.