Γαρύφαλλα και μπουζούκια έγιναν τα χαράτσια της ΔΕΗ; Ο βιος και η πολιτεία του πρώην επικεφαλής της Hellas Power


Τις τελευταίες ημέρες βλέπουμε τον έναν μετά τον άλλον τους υπευθύνους της Hellas Power και της Energa, των δυο εταιρειών που εμπορεύονταν ηλεκτρικό ρεύμα και είναι μπλεγμένες στο σκάνδαλο της υπεξαίρεσης των 152 εκατομμυρίων ευρώ, να οδηγούνται στον Κορυδαλλό.
Κατηγορούνται για τη μη καταβολή στις αρμόδιες κρατικές αρχές του ειδικού φόρου κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας…
και την εξαγωγή των επίμαχων ποσών σε αλλοδαπούς τραπεζικούς λογαριασμούς. Για το λόγο αυτό, η δίωξη για τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα έχει αποδοθεί με το χαρακτηρισμό ότι οι κατηγορούμενοι έδρασαν στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης.

Τι έκανε όμως ένας από αυτούς ακόμα και λίγες ημέρες πριν κριθεί να λογοδητήσει στην δικαιοσύνη και στην συνέχεια να προφυλακισθεί;

ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Σύμφωνα με την εφημερίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, ο πρώην ιδιοκτήτης της Hellas Power, o Βασίλης Μηλιώνης, ζούσε μια μυθική ζωή! Νοίκιαζε ιδιωτικά τζετ, έμενε σε υπερπολυτελή ξενοδοχεία, ενώ ξόδευε για μια βραδιά στα μπουζούκια, έως και 80.000 ευρώ για λουλούδια!

Η εφημερίδα παραθέτει φωτογραφικό υλικό αλλά και μαρτυρίες εργαζομένων στα κέντρα που διασκέδαζε κάνοντας υπέρογκους λογαριασμούς πάντα σε πρώτα τραπέζια πίστα!

Ο 32χρονος επιχειρηματίας πάντα έκανε αίσθηση με τα μπουκάλια σαμπάνιας που μόνο ο Τζέϊμς Μποντ πίνει στις ταινίες του και μάλιστα λίγες ημέρες πριν επισκεφθεί την εισαγγελεία, φέρεται να δήλωνε σε φίλους και γνωστούς ότι τα έχει βρει με την εισαγγελεία και δεν πρόκειται να συμβεί τίποτα κακό για εκείνον.

ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Η ζωή που ζούσε ήταν βγαλμένη από τα παραμύθια. Υπεύθυνος γνωστού κέντρου διασκέδασης λέει στην εφημερίδα ότι ήταν ο καλύτερος πελάτης του μαγαζιού. “Εκανε πάντα μεγάλους λογαριασμούς και δεν ζητούσε ποτέ ψαλίδι. Εδινε μεγάλα πουρμπουάρ στους εργαζόμενους σε εποχές που άλλοι μεγάλοι γλεντζέδες είχαν κόψει τα μπουζούκια και τις σπατάλες”, λέει χαρακτηριστικά.

Για μια χαλαρή βραδιά σε ένα από τα γνωστά μπαρ της Αθήνας έκανε λογαριασμό για πλάκα 2.000 ευρώ, ενώ όταν πήγαινε στα μπουζούκια το ποσό έφτανε σε δυσθεώρητα ύψη. Λένε, ότι όταν έβλεπε φωτογράφους στα κέντρα που διασκέδαζε ζητούσε από τους υπευθύνους να τους βγάλουν έξω.

Εκτός όμως από τα μπουζούκια και τα μπαρ, ο Βασίλης Μηλιώνης έκανε ταξίδια αστραπη νοικιάζοντας ιδιωτικά τζετ στο εξωτερικό. Το καλοκαιρι είχε νοικιάσει υπερπολυτελή βίλα στο Μαϊάμι αλλά και στις Μπαχάμες όπου και για εκεί νοίκιασε  ιδιωτικό τζετ με την παρέα του.

ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
Το καλοκαίρι και ενώ οι λογαριασμοί του με την εισαγγελεία ήταν ανοιχτοί, νοίκιασε ένα υπερπολυτελές διαμέρισμα αντι 8.000 ευρώ στην Ηρώδου Αττικού.

Για την ιστορία, ο Βασίλης Μηλιώνης κρίθηκε χθες προφυλακιστέος μετά την απολογία του στον ανακριτή της υπόθεσης των εταιρειών παρόχων ηλεκτρικού ρεύματος.

Είναι ο πέμπτος κατηγορούμενος που παίρνει τον δρόμο της φυλακής για τις κατηγορίες της λαθρεμπορίας και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης.

Υπενθυμίζεται ότι οι κατηγορίες για τους υπευθύνους των εταιρειών ENERGA και HELLAS POWER, αφορούν τη μη καταβολή στις αρμόδιες κρατικές αρχές του ειδικού φόρου κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας αλλά και του τέλους ακίνητης περιουσίας και την εξαγωγή των επίμαχων ποσών, που υπολογίζονται σε 200 εκατομμύρια ευρώ, σε αλλοδαπούς τραπεζικούς λογαριασμούς.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.