Μετά την ΝΔ τι;


Το αντιλαμβάνεται φυσικά ο κάθε εχέφρων άνθρωπος πως έπειτα από τα απίστευτα σκληρά οικονομικά μέτρα που σκοπεύει να λάβει η ηγεσία του κόμματος, η Νέα Δημοκρατία θα κατέβει σε ποσοστά ΠΑΣΟΚ και θα οδηγηθεί στην πολιτική αποσύνθεση. Το 18% περίπου που έλαβε την αποφράδα για την ΝΔ 6η Μαϊου, ήταν ένα σαφές λαϊκό μήνυμα για το πόσο εύκολα μπορεί η ΝΔ να διολισθήσει προς την διάλυση. Εδώ κατέρρευσε το ΠΑΣΟΚ που όπως και να το κάνουμε είχε εγκαταστήσει ένα ολόκληρο καθεστώς (το καθεστώς ΠΑΣΟΚ) και σχεδόν θεωρούσε αδιανόητο να συμβεί αυτό που του συνέβη.

Όπως είναι επόμενο, το ερώτημα που αυτή τη στιγμή απασχολεί ολόκληρη την αποδεκατισμένη κομματική  βάση της ΝΔ και κυρίως τους βουλευτές και τα πολιτικά τζάκια είναι όχι πια το μέλλον της ΝΔ, αλλά το «ποιο θα είναι το διάδοχο πολιτικό σχήμα». Φυσικά το κάθε επιμέρους κομματικό συμφέρον, προσπαθεί να φανταστεί μια νέα παράταξη στα δικά του μέτρα και οι ζυμώσεις που γίνονται με αποτυχημένα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και οι απόψεις που διατυπώνονται κινούνται πάνω στο ίδιο το ισχύον ολιγαρχικό μοτίβο.

Με τέτοιες όμως απόψεις, δεν έχει μέλλον στην Ελλάδα ούτε ο φιλελεύθερος χώρος ούτε η εγκαθίδρυση πραγματικής δημοκρατίας και πραγματικής λαϊκής κυριαρχίας.

Θα πρέπει να ξανασχεδιστούν όλα από την αρχή, πολίτευμα και κόμματα με ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο.

πηγή

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.