Η Γερμανική Merck σταματά την προμήθεια αντικαρκινικών φαρμάκων στην Ελλάδα


Το παρακάτω άρθρο ανοίγει το κεφάλαιο “ανθρωπιστική καταστροφή” και βάζει την κατηγορία  “φονιάδες” στο προσκήνιο. Φόνος από αμέλεια κατά συρροή είναι η κατηγορία και άφορα χιλιάδες θύματα.

Φρανκφούρτη, Reuters -Η Γερμανική  φαρμακευτική εταιρεία  Merck KGaA  δεν θα παραδίδει στο εξής το αντικαρκινικό φάρμακο Erbitux στα ελληνικά νοσοκομεία, δήλωσε αξιωματούχος της εταιρείας τον Σάββατο. Αυτό είναι το τελευταίο στοιχείο για το πως η οικονομική και δημοσιονομική  βλάπτει  μια από της κορυφαίες δημόσιες παροχές στην χώρα.
Οι φαρμακευτικές εταιρείες νωρίτερα φέτος εξέφρασαν την ανησυχία τους  στους ηγέτες της ΕΕ  για τις  προμήθειες φάρμακων  στην χτυπημένη από την κρίση νότια ευρωζώνη  και η γερμανική Biotest τον  Iούνιο ήταν η πρώτη που σταμάτησε τις αποστολές φαρμάκων προς την Ελλάδα λόγω ληξιπροθέσμων οφειλών.

Τα δημόσια νοσοκομεία  σε μερικές από τις πιο χτυπημένες χώρες της ευρωζώνης  αγωνίζονται για να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους, δηλώνει ο οικονομικός διευθυντής της Merck’s, Matthias Zachert,  στη γερμανική εφημερίδα  Boersen-Zeitung  το Σάββατο.  Συμπληρώνοντας, ωστόσο, πως η Ελλάδα είναι η μόνη χωρα στην οποία η  Merck σταμάτησε τις αποστολές φαρμάκων.

“Επηρεάζει μόνο την Ελλάδα  όπου αντιμετωπίσαμε πολλά προβλήματα. Είναι μόνο ένα προϊόν”, δήλωσε στην εφημερίδα.

Εκπρόσωπος  της εταιρείας δήλωσε στο  Reuters ότι “ο μέσος Έλληνας μπορεί  ακόμη να  προμηθευτεί  από τα φαρμακεία το εν λόγω φάρμακο  Erbitux“.

“Ορισμένες κυβερνήσεις  όπως της Ισπανίας έχουν δηλώσει πως θα βοηθήσουν τα νοσοκομεία να πληρώσουν τα χρέη τους κι αυτο έχει βελτιώσει τα πράγματα ακόμη κι αν η κατάσταση θα πρέπει να θεωρείται κρίσιμη για τα επόμενα χρονια”, δήλωσε ο  Zachert.

Το Erbitux είναι  για  την  Merck KGaA το δεύτερο  προϊόν σε πωλήσεις με μέγεθος 855  δις ευρώ  το 2011  και χρησιμοποιείται στην θεραπεία του καρκίνου του εντέρου και του τραχήλου της μήτρας.

Frank Siebelt and Victoria Bryan

πηγή

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.