Η ψήφιση των μέτρων διασώζει το πολιτικό σύστημα


Τα μέτρα θα ψηφιστούν κανονικά από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ (ίσως με 2-3 απώλειες). Ακόμα και η ΔΗΜΑΡ που κάνοντας πολιτικές πιρουέτες (θα δηλώσει «παρών» αλλά θα ψηφίσει την Κυριακή τον χειρότερο προϋπολογισμό του νεώτερου ελληνικού κράτους), στο βάθος ανησυχεί και εύχεται να ψηφιστούν τα μέτρα. Ο ΣΥΡΙΖΑ (δηλαδή το παλιό ΠΑΣΟΚ με λίγους αριστεριστές), βέβαιος ων ότι θα περάσουν τα μέτρα, ζητάει εκ του ασφαλούς εκλογές για να αυξήσει την εκλογική του πελατεία. Στην πραγματικότητα ολόκληρο το πολιτικό σύστημα και οι άρχουσες ομάδες συμφερόντων που το ελέγχουν, θέλουν να διασωθεί αυτό το σάπιο και διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα και τα συμφέροντα που εξυπηρετούνται από αυτό, σε βάρος της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας των Ελλήνων..

Μη ψήφιση του πακέτου των μέτρων εξυπακούεται ότι θα συγκλόνιζε το πολιτικό σύστημα και ταυτόχρονα θα απελευθέρωνε το λαό από τα προπαγανδιστικά δεσμά της πολιτικής τρομοκρατίας. Αυτό θα δημιουργούσε μεν πολιτική αστάθεια, από την οποία όμως αναγκαστικά, επειδή η ζωή δεν αφήνει κενά, θα ξεπηδούσαν νέες δημιουργικές και ελεύθερες από δεσμά πολιτικές δυνάμεις που θα αποδομούσαν στο σύνολό του το μεταπολιτευτικό πολιτικοοικονομικό μοντέλο και τα συμφέροντα που αυτό δημιούργησε και συντηρεί.

Γι’ αυτό λοιπόν δεν πρέπει κανείς να αμφιβάλει. Τα μέτρα θα ψηφιστούν, γιατί το θέλουν όλα τα συστημικά κόμματα. Όχι μόνο αυτά που θα υπερψηφίσουν, αλλά και αυτά που παριστάνουν ότι είναι αντίθετα, όπως έκανε κάποτε και το κόμμα της ΝΔ αν θυμάστε…

πηγή

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.