Οι Γάλλοι ξαναστέλνουν την λίστα Λαγκάρντ – Αιχμές Βενιζέλου


Οι αρχές της Γαλλίας πρόκειται να αποστείλουν για δεύτερη φορά στην Αθήνα τα ονόματα των Ελλήνων φοροφυγάδων που διαθέτουν τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελβετία, τα οποία περιλαμβάνονται στον κατάλογο που έχει στην κατοχή της η γαλλική κυβέρνηση, ανταποκρινόμενη σε σχετικό αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία διαβεβαιώνει πως την έχει απολέσει, είπε σήμερα πηγή του υπουργείου Οικονομικών.

«Από τη στιγμή που ο κατάλογος περιλαμβάνει πληροφορίες για τους φορολογουμένους που είναι κάτοικοι άλλων κρατών-μελών με τα οποία η Γαλλία έχει υπογράψει δημοσιονομική σύμβαση, είμαστε υποχρεωμένοι να δώσουμε τις πληροφορίες αυτές, δεν έχουμε άλλη επιλογή εφόσον το επιτάσσει η σύμβαση», εξήγησε σήμερα η πηγή του Μπερσί.

Πρόκειται για μία «έκτακτη διαδικασία», καθώς «ποτέ ένα αίτημα διοικητικής συνδρομής δεν έχει λάβει τέτοια δημοσιότητα, όσο αυτή που κατέθεσε η Ελλάδα». «Έχει σταλεί δια της διοικητικής οδού και δεν είναι μία αβρότητα που κάνουμε προς την ελληνική κυβέρνηση», πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Στις 24 Οκτωβρίου, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας είχε δηλώσει πως «ζήτησε ξανά» από τη γαλλική κυβέρνηση να του στείλει τον κατάλογο, που είχε χορηγηθεί στην Ελλάδα για πρώτη φορά το 2010.

Η γαλλική δικαιοσύνη είχε λάβει στα χέρια της τον κατάλογο με τα ονόματα δεκάδων χιλιάδων λογαριασμών στις 20 Ιανουαρίου 2009, που είχαν δοθεί στις γαλλικές αρχές από πρώην εργαζόμενο στην ελβετική θυγατρική της τράπεζας HSBC με τη μορφή κωδικοποιημένων πληροφοριακών αρχείων.

Ο Βενιζέλος φωτογραφίζει Παπακωνσταντίνου και Διώτη

Ιδιαίτερη αίσθηση έκανε η αναφορά του Πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ για την λίστα Λαγκάρντ. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος άφησε να εννοηθεί πως ο Γ. Παπακωνσταντίνου και ο Ι. Διώτης έδωσαν την λίστα στον Κώστα Βαξεβάνη.

«Η λίστα Λαγκάρντ ο προστατευόμενος του Τσίπρα ο κ Βαξεβάνης μου προσέφερε πολύ μεγάλη υπηρεσία με την δημοσίευση γιατί όποιος την είδε κατάλαβε ότι ο μόνος που δεν είχα να κρύψω τίποτα ήμουν εγώ. Και καλά έκανε και τη δημοσίευσε και καλά αθωώθηκε και κακώς διώχθηκε. Η πηγή του κ. Βαξεβάνη που του έδωσε τη λίστα ήταν αυτός που είχε τη λίστα κατέθεσε στην επιτροπή της Βουλής και στη Δικαιοσύνη και είπε ψέματα» είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Με ανάρτηση του στο twitter απάντησε ο Κώστας Βαξεβάνης «Έμαθα ότι ο Βενιζέλος ρωτάει που βρήκα τη λίστα. Γιατί δεν ρωτάει το γραφείο του;» έγραψε ο δημοσιογράφος.

real.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.