Το bonus των 50 βουλευτών ψήφισε το μνημόνιο ΙΙΙ


Χθες το βράδυ καταλύθηκε στην ουσία κάθε τελευταία υποψία δημοκρατίας σ’ αυτόν εδώ τον πολύπαθο τόπο. Μια μειοψηφία του πολιτικού συστήματος που ανήλθε στην εξουσία εξαπατώντας πολιτικά ακόμα και αυτούς που το ψήφισαν, κρέμασε στο σταυρό της εξαθλίωσης τον ελληνικό λαό.

Δύο κόμματα (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ) που συγκέντρωσαν στις τελευταίες εκλογές το 41,94 % των εγκύρων ψήφων (ΝΔ 29,66 % και ΠΑΣΟΚ 12,28 %), δηλαδή μια καθαρή μειοψηφία, κρέμασαν την Ελλάδα. Πως το κατάφεραν αυτό; Μα φυσικά με τον αντιδημοκρατικό εκλογικό νόμο Παυλόπουλου, που έδωσε δώρο στο πρώτο κόμμα 50 βουλευτές. Από τους 153 βουλευτές που υπερψήφισαν χθες το τρίτο μνημόνιο, οι 50 είναι το bonus του εκλογικού νόμου. 

Αν υπήρχε πραγματικά δημοκρατικός εκλογικός νόμος, δηλαδή απλή αναλογική τότε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ θα είχαν μόνο 126 βουλευτές (300 Χ 41,94%). Στην περίπτωση αυτή, όχι μόνο το χθεσινό, αλλά κανένα μνημόνιο δεν θα είχε περάσει ποτέ, κανένα ξεπούλημα και βίαιη φτωχοποίηση δεν θα μπορούσαν να γίνουν, αλλά και οι δανειστές θα χειρίζονταν το ελληνικό ζήτημα εντελώς διαφορετικά από την αρχή. Αφού όμως βρήκαν ένα ολοκληρωτικό πολίτευμα και θεσιλάγνους πολιτικούς που δεν ελέγχονται από πουθενά, κάνουν εύκολα το παιχνίδι τους

Να λοιπόν γιατί χρειαζόμαστε επειγόντως πραγματική δημοκρατία.

πηγή

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.