Τα ονόματά τους θέλουμε!


Του Θανάση Νικολαΐδη 

ΔΕΝ έστερξαν στην ιδέα του εργαζόμενου και του διορισμένου μέσω ΑΣΕΠ. Αυτοί «εργάζονται», εκβιάζουν και απολαμβάνουν. Στη σκιά των βουλευτών και στον ναό της δημοκρατίας, όπου αποθεώνεται η γνωριμία, το μέσον και το ρουσφέτι. Αντέδρασαν δυναμικά οι «εργαζόμενοι» (για δουλειά 2 ατόμων διόρισαν 20) της Βουλής. Μπλόκαραν τη διαδικασία. Τραμπούκοι μπσοτάρηδες εξύβρισαν και απαίτησαν. Και είναι τόσο ηθικό, όσο να σταματά ένας χειρουργός την εγχείρηση παρατώντας το νυστέρι, για να εκβιάσει τον ασθενή για φακελάκι.

ΤΟ νιώθαμε, το περιμέναμε πως θα’ χουμε πρόβλημα με δαύτους. Όταν κινδυνέψει με κατάρρευση το κράτος τους εν κράτει. Ήταν το ξεκίνημά τους «ανώμαλο», για ομαλό ιδιωτικό τους βίο, με απίθανα προνόμια και με περίσσιο παραδάκι. Και με τους (υπο)στηριχτές ξοπίσω τους-είναι οι αυτουργοί της αθλιότητας. Διαχρονικά και διακομματικά, πλην ΚΚΕ, που του επιδίδουμε τα εύσημα. Κρατήθηκε στον κυκεώνα των διορισμών, δεν ενέδωσε στο χυδαίο ρουσφέτι των διορισμών στη Βουλή.

ΔΕΝ θα επιμείνουμε (είναι γνωστά) στο εφάπαξ των «εργαζομένων» της Βουλής (της τάξεως των 250.000 ευρώ ) και στους «καταργημένους» (16ο-17ο) μισθούς π[ου τους βάφτισαν γελοίο και αισχρό «επίδομα επίτευξης στόχων κοινοβουλευτικής διαδικασίας». Θα πάμε τη σκέψη μας λίγο μακρύτερα, διερευνώντας την εξαιρετική εύνοια στους «εργαζόμενους» της Βουλής και τους ισχυρούς και ανεξήγητους(;) δεσμούς των πολιτικών μας με τους παραπάνω.

ΥΠΟΥΡΓΟΙ, βουλευτές και «εργαζόμενοι» της Βουλής είναι συνεργάτες (άπαντες δημοσία δαπάνη τρεφόμενοι) και τον συνεργάτη τον εμπιστεύεσαι. Αυτό, άλλως τε επικαλούνται οι πολιτικοί μας για τους γιους, τις θυγατέρες και τις συζύγους που προσλαμβάνουν στα γραφεία τους. Κακά τα ψέματα. Οι «εργαζόμενοι» κατέχουν μυστικά κοινοβουλευτικής δραστηριότητας των ανθρώπων που τους διόρισαν. Δεν είναι δα τόσο δύσκολο να «διαρρεύσει» στον Τύπο η κόπια ενός εγγράφου που «καίει» έναν πολιτικό, ή να κυκλοφορήσουν άλλα μυστικά και απόρρητα, ακόμα και προσωπικά τους.

ΗΤΑΝ να μην το πληροφορηθεί κι ο τελευταίος. Το όργιο εξόργισε, το (διαρκές) σκάνδαλο γαλβάνισε και η κοινή γνώμη θα τους «φάει» ζωντανούς, αν δεν ολοκληρωθεί το ξήλωμα. Κι αν οι εθνοπατέρες μας και νομοθέτες αγνοήσουν τη λαϊκή οργή; Να περιμένουν δυσάρεστες εκπλήξεις. Για εαυτούς και αλλήλους. Για την άθλια πρακτική και για τις ευθύνες τους που δεν αναλαμβάνουν. Και για την αλήθεια που (μας) αποκρύπτουν.

ΕΜΕΙΣ, απλά, περιμένουμε τη λίστα. Τα ονόματα τους και μόνο. Τα άλλα θα τα βρουν οι δημοσιογράφοι. Θα μας αποκαλύψουν τη συγγενική σχέση των διορισμένων (απ’ το παράθυρο) με τους ηθικούς αυτουργούς του ανομήματος.

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.