Το Κουμουνιστικό Κόμμα της Γαλλίας εκφράζει την συμπαράσταση του στους Κούρδους απεργούς. Ελληνική Αριστερά, ακούς;


Το Γαλλικό Κομμουνιστικό Κόμμα (PCF) δήλωσε τη «πλήρη υποστήριξη» του προς τους Κούρδους πολιτικούς κρατουμένους απεργούς πείνας και για τα αιτήματα τους.

«Εκφράζουμε τη βαθιά μας ανησυχία για την επιδείνωση της υγείας τους. Καταδικάζουμε την καταστολή κατά των Κούρδων στην Τουρκία, στην Ευρώπη και ιδίως στο γαλλικό έδαφος», δήλωσε το ΚΚΓ, σε ανακοίνωση του.

«Οι γαλλικές αρχές πρέπει να σέβονται τα δικαιώματα και τα νόμιμα αιτήματα του κουρδικού λαού. Πρέπει να παρέμβουν  -και στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην οποία η Τουρκία έχει υποβάλει αίτηση ένταξής- για να επιβάλει διαπραγματεύσεις από τη κυβέρνηση της Άγκυρας που απαιτούνται για μια βιώσιμη λύση στο κουρδικό ζήτημα. Τα θεμιτά αιτήματα του κουρδικού λαού πρέπει να ακουστούν έτσι ώστε τελικά μια μόνιμη πολιτική λύση να επιβληθεί».

Από τις 12 Σεπτεμβρίου 2012, περίπου 700 Κούρδοι πολιτικοί κρατούμενοι βρίσκονται σε απεργία πείνας επ ‘αόριστον. Περιλαμβάνονται πολιτικοί, συνδικαλιστές ακτιβιστές και ακτιβιστές ΜΚΟ, δημοσιογράφοι και δικηγόροι. Ενώ η υγεία των απεργών είναι σε κρίσιμη φάση, δέκα χιλιάδες Κούρδοι πολιτικοί κρατούμενοι προσχωρήσαν στην απεργία πείνας στις 5 Νοεμβρίου.

«Εκτός από τους ασθενείς και ηλικιωμένους φυλακισμένους και τα παιδιά, όλοι οι φυλακισμένοι φίλοι μας θα συμμετάσχουν στην επ ‘αόριστον απεργία», δήλωσε ο Deniz Kaya, εκπρόσωπος των Κούρδων πολιτικών κρατουμένων, σε ανακοίνωση του.

Ζητούν το τέλος της απομόνωσης και την απελευθέρωση του ηγέτη του PKK, Αμπντουλάχ Οτσαλάν, φυλακισμένου στο νησί Ιμραλί, στον οποίον δεν επιτρέπεται να συναντήσει τους δικηγόρους του από τις 27 Ιουλίου 2011, και τη πλήρη κατάργηση των περιορισμών για την χρήση της κουρδικής γλώσσας σε όλους τους τομείς.

Πηγή

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.