Γιατί και πως “έφυγαν” τον επικεφαλής της CIA


“Η παραίτηση του διευθυντή της CIA Ντέιβιντ Πετρέους ήταν ,ξαφνική και απρόσμενη για τον στρατηγό τεσσάρων αστέρων που οδήγησε τα στρατεύματα των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ”, αναφέρει σε ρεπορτάζ του το Associated Press.

Ο Πετρέους παραδέχτηκε ότι είχε μια εξωσυζυγική σχέση ,αλλά ήταν αυτή η αιτία για την παραίτησή του; Και πόσο τελικά ήταν παραίτηση;

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ το FBI “ανακάλυψε τη σχέση η γυναίκα με την οποία σχετιζόταν και ήταν η βιογράφος του, έστελνε απειλητικά ηλεκτρονικά μηνύματα σε άλλη γυναίκα που βρισκόταν κοντά στον Πετρέους”!

Η παραίτηση έρχεται σε μια ευαίσθητη στιγμή. Η CIA δέχτηκε ισχυρό πλήγμα με τη δολοφονία του πρεσβευτή των ΗΠΑ στη Λιβύη και τριών ακόμη αμερικανών. Και ήταν ένα θέμα που δημιούργησε μεγάλο πρόβλημα στη προεκλογική εκστρατεία του Ομπάμα . Είναι μάλλον λογικό η αποτυχία τηςCIA να προειδοποιήσει και να προστατεύσει την διπλωματική αποστολή στη Βεγγάζη να “χρεώθηκε” στον στρατηγό.

Η εξωσυζυγική σχέση του φαίνεται ότι  “βόλεψε” για να οδηγηθεί στην έξοδο της CIA.

O Πετρέους, ο οποίος γίνεται 60 ετών ην Τετάρτη, έχει παντρευτεί εδώ και 38 χρόνια τη σύζυγό του Holly την οποία γνώρισε όταν ήταν δόκιμος στην αμερικανική Στρατιωτική Ακαδημία στο West Point. Ήταν η κόρη του επιστάτη της ακαδημίας. Έχουν δύο παιδιά, και ο γιος του που είναι επίσης στρατιωτικός οδήγησε μια διμοιρία πεζικού στο Αφγανιστάν.

Για έναν διευθυντή της CIA, μια εξωσυζυγική σχέση θεωρείται σοβαρή παραβίαση της ασφάλειας ,αφού εύκολα τέτοια θέματα γίνονται αντιεκίμενο εκβιασμού.

Η αμερικανική στρατιωτική δικαιοσύνη θεωρεί την εξωσυζυγική σχέση αιτία για να οδηγηθεί κάποιος που υπηρετεί σε ευαίσθητες θέσεις στο στρατοδικείο.

onalert.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.