Ο Σόιμπλε ζήτησε έκθεση για την οικονομία της Γαλλίας! Τελικά είχε δίκιο ο Τσίπρας για το Ολαντρέου!!!


Το παραμύθι των τεμπέληδων νοτίων  και των ημίμετρων πλησιάζει προς το τέλος…Η Γαλλία – και όχι ο ευρωπαϊκός νότος – αποτελεί το μεγαλύτερο πρόβλημα της Ευρωζώνης

Η Γαλλία – και όχι ο ευρωπαϊκός νότος – αποτελεί το μεγαλύτερο πρόβλημα της Ευρωζώνης

Διαστάσεις αρχίζει να παίρνει η ανησυχία του Βερολίνου για τη γαλλική οικονομία, η κατάσταση της οποίας ωθεί τον Γερμανό Υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να αναλάβει δράση, ζητώντας αναλυτική έκθεση για τις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να εφαρμόσει η Γαλλία για να επανακτήσει την ανταγωνιστικότητά της.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του πρακτορείου Reuters, υπό το «μεγεθυντικό φακό» του Γερμανού Υπουργού μπαίνει πλέον η Γαλλία, με τους πέντε ανεξάρτητους οικονομικούς συμβούλους της γερμανικής κυβέρνησης να εξετάζουν την κατάρτιση ειδικής μελέτης για τη γαλλική οικονομία, πολλώ δε μάλλον από τη στιγμή που το Παρίσι επιδεικνύει πρωτοφανή ολιγωρία ως προς την αντιμετώπιση των προβλημάτων στον τομέα της αγοράς εργασίας και της ανταγωνιστικότητας.

Μέσα σε ένα γενικότερο κλίμα ύφεσης της Ευρωζώνης, η στασιμότητα της γαλλικής οικονομίας προκαλεί ακόμη μεγαλύτερη ανησυχία, με τους Γερμανούς να θεωρούν πως τα μέτρα λιτότητας που έχει ανακοινώσει η γαλλική κυβέρνηση δεν αρκούν για να επιτευχθεί η μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος.

Στο εξής, το μείζον πρόβλημα της Ευρωζώνης δεν είναι η Ελλάδα, η Ισπανία ή η Ιταλία, αλλά η Γαλλία, η οποία όχι μόνο δεν έχει αναλάβει δράση για να αναχαιτίσει τον κίνδυνο, αλλά επιπλέον πράττει το ακριβώς αντίθετο.

iefimerida

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.