Το καθεστώς δικαιολογημένα αγωνιά για τη δόση, εμείς όμως γιατί;


Πανικός έχει πέσει τις τελευταίες ώρες στο πολιτικοοικονομικό καθεστώς της χώρας για τη δόση των 31,5 δις ευρώ. Ο πανικός αυτός δεν οφείλεται τόσο στο φόβο να μην δοθεί η δόση, γιατί η δόση θα δοθεί οπωσδήποτε. Ο πανικός οφείλεται σε τέσσερις φόβους που….

διακατέχουν το καθεστώς.

Πρώτον, το πόσο θα καθυστερήσει η δόση, γιατί μια μεγάλη καθυστέρηση μπορεί να αποδομήσει το καθεστώς.

Δεύτερον, το εαν θα καταβληθεί εφάπαξ ή τμηματικά. Το καθεστώς τρέμει στην ιδέα ότι η δόση μπορεί να μην καταβληθεί εφάπαξ, αλλά ότι μπορεί να εξαρτηθεί από την πρόοδο των ψηφισθέντων διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, π.χ. απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, πάταξη φοροδιαφυγής κ.λ.π.

Τρίτον, οι πληροφορίες που θέλουν τους δανειστές να επιβάλλουν επιπλέον όρους προκειμένου να δοθεί η δόση (ονόματα των 28.000 προς απόλυση δημοσίων υπαλλήλων μέχρι το τέλος του 2013, Ειδικός λογαριασμός, όπου θα πηγαίνουν όλα τα έσοδα του ελληνικού κράτους και θα τον διαχειρίζονται οι ξένοι και όχι το ίδιο το σάπιο σύστημα,  αποκρατικοποιήσεις που δεν θα περνούν από τη Βουλή, κάτι που μπορεί να αποσαθρώσει την συγκυβέρνηση, ανάθεση της είσπραξης των φόρων των Ελλήνων σε ιδιωτικές εταιρίες κ.λ.π.) και

Τέταρτον, ο φόβος μη καταβολής από την τρόϊκα και άλλων χρημάτων επιπλέον της δόσης που θα μπορούσαν να πέσουν σε δημόσια έργα ώστε να φανεί ότι κάτι κινείται. Αν δεν συμβεί αυτό τότε θα φανεί η γύμνια της ψήφισης των εξοντωτικών μέτρων, αφού ούτε ένα ευρώ από τη δόση των 31,5 δις δεν θα πέσει στην αγορά, με συνέπεια την κατάρρευση της συγκυβέρνησης.

Όπως βλέπουμε από τα πιο πάνω, δικαιολογημένα το κατεστημένο πολιτικοοικονομικό σύστημα αγωνιά για την κατάρρευσή του. Εμείς όμως γιατί θα πρέπει να αγωνιούμε; Τι θα κερδίσουμε όταν δοθεί η δόση, εκτός του ότι θα φορτωθούμε ένα επιπλέον δάνειο και θα παραδώσουμε και τα κλειδιά της χώρας;

hassapis-peter

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.