Χάρτης πανικού από την Τουρκία, για τα κοιτάσματα στην Κύπρο


Η Τουρκία είναι δύσκολο να ξεπεράσει το γεγονός ότι η Κύπρος κατόρθωσε με κατάλληλους χειρισμούς να προχωρήσει στις έρευνες για φυσικό αέριο και πετρέλαιο και να είναι έτοιμη να αρχίσει σύντομα την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων που έχουν εντοπιστεί.

Έχοντας πλέον “δεσμούς χρήματος και κέρδους” με το Ισραήλ, έχει καταφέρει να προσελκύσει τις μεγαλύτερες εταιρείες του πλανήτη για τις έρευνες και την εξόρυξη κοιτασμάτων από υπόλοιπα “οικόπεδα” που βρίσκονται υπό την κυριαρχία της.

Η Τουρκία αντιδρά και τις περισσότερες φορές το κάνει σπασμωδικά. Η στρατιωτική παρουσία που επιχείρησε πέριξ του οικοπέδου 12, προσέκρουσε σε ναυτικές δυνάμεις όλων των μεγάλων χωρών που έχουν πλέον μεγάλα συμφέροντα να εξυπηρετήσουν στο θαλάσσιο χώρο της νοτιο-ανατολικής Μεσογείου.

Η προσπάθεια της Τουρκίας βέβαια δεν πρόκειται να σταματήσει. Οι χάρτες που κατά καιρούς δημοσιεύονται σε εφημερίδες της, όπως η Hurriyet απλά αποδεικνύουν ότι το “ανατολίτικο πείσμα” δεν πρόκειται να ξεθυμάνει έτσι εύκολα.

Η Τουρκία απειλεί “θεούς, δαίμονες” και όλες τις εταιρείες που έχουν εκφράσει έμπρακτα το ενδιαφέρον τους για να συνεργαστούν με την Κύπρο. Η Τουρκία και η κυβέρνηση του κ.Ερντογάν θα παίξει μέχρι τέλους ένα παιχνίδι εκβιασμών και πιέσεων που από την αρχή γνωρίζει ότι έχει χαμένο.
Αρκεί η κυπριακή πλευρά να εξακολουθήσει να “παίζει” με ψυχραιμία και σοβαρότητα.

Πηγή

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.