Οι Κούρδοι ανέλαβαν τον έλεγχο της βορειοανατολικής Συρίας


Ραγδαία αλλαγή της καταστάσεως στην βόρειο-ανατολική Συρία σηματοδοτεί η κατάληψη από Κούρδους μαχητές των πόλεων Ντερμπασίγε και Ταλ Νέμερ μετά από αψιμαχίες Κούρδων μαχητών με κυβερνητικές δυνάμεις οι οποίες μετά από λίγο παρέδωσαν την εξουσία και αναχώρησαν.

Πιο συγκεκριμένα  Κούρδοι μαχητές πολιόρκισαν τα αρχηγεία της αστυνομίας στις δύο πόλεις, την έδρα της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών καθώς και αυτή της κρατικής ασφάλειας της επαρχίας Αλ Χασάκαχ.

Όπως αναφέρουν πηγές από την περιοχή οι κάτοικοι των πόλεων συμμετείχαν στην πολιορκία των κτιρίων και στις διαπραγματεύσεις με τις κυβερνητικές δυνάμεις, οι οποίες τελικά δέχθηκαν να αποχωρήσουν.

Η εξέλιξη αυτή σηματοδοτεί την επέκταση του ελέγχου των Κούρδων στην βορειοανατολική Συρία φέρνοντας ολοένα και πιο κοντά το στόχο για αυτόνομηση των περιοχών που αυτοί κατοικούν, ενώ την ίδια στιγμή η στρατιωτική τους αναδιοργάνωση με το σχηματισμό 3 Ταξιαρχιών στέλνει μήνυμα αποτροπής προς τους αντάρτες.

Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις των Κούρδων πραγματοποιήθηκαν από την επιτροπή προστασίας του Κουρδικού Λαού είναι η ένοπλη πτέρυγα του συριακού Κόμματος Δημοκρατικής Ένωσης (PYD,) που θεωρείται παρακλάδι του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) στη Συρία.

Από την άλλη πλευρά οι αντάρτες κατάφεραν να ελέγξουν μία ακόμη συνοριακή με την Τουρκία πόλη την Ρας αλ Άιν η οποία βρίσκεται βόρια της μεγάλης πόλης Αλ Χασακάχ.

Μετά και από τις παραπάνω εξελίξεις οι κυβερνητικές δυνάμεις στην βορειοανατολική Συρία ελέγχουν τις δύο μεγάλες πόλεις Καμίσλι και Αλ Χασακάχ.

defencenet.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.