Όταν ο ήρωας Γιακουμάτος συνάντησε τον Ουίνστον Τσώρτσιλ


του Στρατή Μαζίδη

Μερικές φορές είναι καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς όπως έλεγε η γνωστή διαφήμιση. Ή στην προκειμένη περίπτωση να ξεγεννάς παρά να παριστάνεις τον πολιτικό στο Κοινοβούλιο.

Τι δήλωσε λοιπόν ο πάλαι ποτέ πιστολέρο (τον θυμάστε που έμπαινε με το όπλο χωμένο στο παντελόνι; ) βουλευτής της Ν.Δ. Γεράσιμος Γιακουμάτος: Είμαστε 153 Ήρωες!

Το λυπηρό δεν είναι ότι έχασαν την αξία τους άψυχα χαρτιά όπως τα ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου αλλά το γεγονός ότι ευτελίστηκαν ακόμη και οι λέξεις. Ακόμη και αυτές έχασαν το νόημα τους στο Πνευματικό Χρηματιστήριο.

Κάποτε συγκαταλεγόσουν στους ήρωες γιατί ανατίναξες μαι γέφυρα του κατακτητή, απελευθέρωσες μια πόλη, πολέμησες με αυταπάρνηση στον πόλεμο, ρίσκαρες τη ζωή σου για να σώσεις κάποιον άλλο. Έκανες τέλος πάντων κάτι που ήταν άξιο αναφοράς και επαίνου.

Ας μην λησμονούμε τον Ουίνστον Τσώρτσιλ που έδωσε μια νέα διάσταση στον όρο “ήρωας” λέγοντας πει πως οι ήρωες πολεμούν σαν Ελληνες.

Αν ζούσε σήμερα, μάλλον θα αναθεωρούσε. Πιθανώς να έλεγε ότι οι δειλοί παραδίδονται σαν Ελληνες.

Κι αν η ψήφιση των μέτρων ισοδυναμεί με καταστροφή, τι να πει κανείς για το γεγονός πως οι σύγχρονοι δήμιοι του έθνους μας όχι μόνο δεν κρύβονται αλλά τολμούν να μιλήσουν για ηρωισμό! Και μας κλέβουν και μας δουλεύουν. Και πολύ καλά κάνουν φυσικά αφού βρέθηκαν κάποιοι να δώσουν 30% σε αυτούς τους …ήρωες.

Κάποτε λοιπόν οι ήρωες απελευθέρωναν και ενέπνεαν. Σήμερα εξοντώνουν και παραδίδουν στη σκλαβιά. Ένας προδότης ρε παιδιά! Ένας προδότης δεν υπάρχει;

freepen.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.