Έξω από την Άνδρο το Moskva – Μπήκε στο Αιγαίο και το Ivan Bubnov


Για εμπλοκή μακράς διαρκείας

Mε ταχύτητα περί τους 18 κόμβους το ρωσικό υπερ-καταδρομικό Moskva ξεκίνησε την κάθοδότου στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο και αυτή την στιγμή η επιβλητική φιγούρα πλέει ανατολικά της Άνδρου, λίγα μίλια (35 για την ακρίβεια) νοτιοδυτικά της Χίου, συνοδεύοντας το αρματωγωγό SARATOV (Νο 150). Από ένα παρατηρητήριο του ΠΝ μεταδίδεται ότι το SARATOV πρέπει να είναι φορτωμένο, κρίνοντας από το βύθισμα του σκάφους. Ήτοι, μεταφέρει το σύνηθες φορτίο της κλάσης Alligator: 350 πεζοναύτες και 35 ΤΟΜΠ-ΤΟΜΑ.
Ίσως το πιο σημαντικό στην όλη υπόθεση είναι οτι μπήκε στο Αιγαίο στο σκάφος υποστήριξης του ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας Ivan Bubnov.

Γιατί θεωρείται σημαντικό: Διότι το Moskva και τα διάφορα σκάφη επιφανείας που βρίσκονται στην Μεσόγειο ή αναμένεται να έρθουν (φρεγάτας PYTILIVIY (Νο 808) κλάσης KRIVAK και αρματαγωγά αρματαγωγά κλάσης Aligator, NIKOLAY FILCHENKOV (Νο 152) και NOVOCHERKASSK για τα οποία έχει ανανεωθεί η αναγγελία εισόδου στα Στενά προορίζονται να δράσουν ανεξάρτηταχωρίς να χρειάζεται να ανεφοδιαστούν σε κάποιο λιμάνιγια επιχειρήσεις μακράς διάρκειας.

Που σημαίνει ότι το ρωσικό Ναυτικό είτε εγκαταλείπει την βάση στην Ταρτούς, είτε την θεωρεί ανασφαλή. Σε οποιαδήποτε περίπτωση η σύνθεση του ρωσικού στόλου αρχίζει και αποκτά ιδιαίτερα ευχάριστα χαρακτηριστικά.

Τη νύχτα υπολογίζεται ότι το Mοskva, αν δεν κόψει ταχύτητα, θα περάσει τον δίαυλο Καρπάθου-Κρήτης με κατεύθυνση την Α. Μεσόγειο.

Defencenet

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.