Οι…VOLVO


Του Θανάση Νικολαΐδη

ΔΕΝ κατανοούμε την αναγόρευση σε «ύπατο» τον εκάστοτε πρόεδρο της Βουλής και την «υπεραξία» του έργου του. Και την παραμένουσα ισχύ μετά τη θητεία του και «απόσυρση». Εκεί, στο τζάκι με τις αναμνήσεις και το…μνημειώδες έργο τους, κι ύστερα για δουλειά γραφείου στο γραφείο (εντός της Βουλής). Το δικαιούνται κι ας τους χωρίζουν δεκαετίες απ’ την ενεργό τους δράση. Με ψήφο κοινοβουλευτικών μας, που κι αυτοί/τές ονειρεύονται. Ακόμα και μιας μέρας προεδριλίκι, όσο να διορίσουν την.. κόρη τους.

ΚΑΙ πώς να πας απ’ το σπίτι στη βουλή; Το ταξί είναι αδιανόητο για τον «τέως» και τους «πρώην». Κι αν δεν έχουν οδηγό, έχουν VOLVO S60. Με υπογραφή Μεϊμαράκη-δεν τα’ βγαλε απ’ τη τσέπη του-σήμερα εσύ, αύριο εγώ και το ταμείο δεν αδειάζει από τέτοια. Κι αν ο κ. Πετσάλνικος δεν δέχτηκε το «δωράκι» και τον τιμά, οι επόμενοι «πρώην» το άρπαξαν ασμένως. Για να κυκλοφορεί με άνεση η κα Μπενάκη (κάτι της υπέδειξε ο μακαρίτης Γιαννόπουλος, αλλά ας το ξεχάσουμε) και ο πολύς, εξαφανισμένος και αλήστου (πολιτικής) μνήμης κ. Σιούφας, υπεύθυνος για διορισμούς στη Βουλή και στο απυρόβλητο, με τις υπογραφές του «σώματος».

ΤΟ παραπάνω είναι δείγμα παραμένουσας τάσης για κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος. Με κάποιους να διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους «πού πήγαν τα λεφτά;» κι άλλους να καραδοκούν σαν τα κοράκια. Κι αν (άλλο παράδειγμα) οι κ.κ. Λυριτζής και Οικονόμου, Τσαπανίδου κ.ά. αφανείς και αθέατοι που τσέπωναν απ’ την ΝΕΤ το χιλιαρικάκι τους, έκαστος/η ημερησίως διερωτώνται «πού πήγαν τα λεφτά;» κάτι δεν πάει καλά με τη λογική και τη δημόσια ηθική μας.

ΔΕΝ αλλάζουν οι δομές, δεν καταργούνται νόμοι κι εμείς ελπίζουμε και προσδοκούμε. Και πού θα βγάλει η μονοσήμαντη και λυσσώδης επιμονή μας «περί το χρυσίον»; Τα κοράκια περιμένουν και θα μας…καλύψουν το οικονομικό. Ξαναγεμίζει, οσονούπω, ο κορβανάς κι αυτοί καταστρώνουν σχέδια. Θα τον ξαναδειάσουν. Χωρίς κανένα μαχαίρι να τους κόψει το χέρι, κάποιος νόμος να τους κρατήσει σε απόσταση ασφαλείας (μας) απ’ το ψητό (τους).

ΞΑΝΑΠΑΜΕ στη…VOLVO. Τόσα και τόσα αποφασίστηκαν «επαναστατικώ δικάιω» και πέραν απ’ την πίεση της Τρόικας. Τόσα αναδρομικά κατακρατώνται και «επιστρεφόμενα» αναδιανέμονται. Με την αποφασιστικότητα των κυβερνώντων, τις υπερβολές και την αναλγησία τους. Δεν κατανοούμε την επιμονή τους να ΜΗΝ κλειδώνουν το γραφείο (στη Βουλή) και ν’ αρπάζουν το κλειδί της VOLVO (έστω και με leasing) των πρώην προέδρων της Βουλής.

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.