Άγνωστη απόπειρα δολοφονίας του Saddam Hussein αποκαλύπτει πρώην στέλεχος της Mossad


Η Mossad προσπάθησε να δολοφονήσει τον Saddam Hussein με βιβλίο παγιδευμένο από εκρηκτικά.

Οι ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες προσπάθησαν να δολοφονήνουν τον Ιρακινό ηγέτη Saddam Hussein τη δεκαετία του 1970 με τη χρήση βιβλίου παγιδευμένου με εκρηκτικό μηχανισμό. Όπως αποκάλυψε ο Ταξίαρχος ε.α. και πρώην στέλεχος της Mossad, Tzuri Sagi σε τηλεοπτική εκπομπή του Channel 1, η ισραηλινή υπηρεσία επιστράτευσε τον καλύτερο πυροτεχνουργό που έφερε τότε την κωδική ονομασία “Natan” προκειμένου να κατασκευάσει και να τοποθετήσει εκρηκτικό μηχανισμό σε βιβλίο αραβικής γλώσσας που προοριζόταν για τον Ιρακινό ηγέτη. Η ενεργοποίηση του μηχανισμού θα γινόταν με το ξεφύλλισμα της πρώτης σελίδας του βιβλίου. Ο καχύποπτος όμως Saddam Hussein διέταξε συνεργάτη του να εξετάσει το βιβλίο πριν το παραλάβει στα χέρια του με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ακαριαία από την ενεργοποίηση του εκρηκτικού μηχανισμού. Ο πυροτεχνουργός “Natan” εμπλέκεται επίσης στην επιχείρηση δολοφονίας του Alois Brunner, πρώην αξιωματικού των SS που συνέδραμε τον Adolf Eichmann στη μεταφορά χιλιάδων Εβραίων στα στρατόπεδα συγκέντρωσης της ναζιστικής Γερμανίας. H δολοφονία του θα γινόταν με τη χρήση παγιδευμένου δέματος που θα παραλάμβανε μέσω ταχυδρομείου. Ο Brunner που είχε καταφύγει στη Συρία μετά τον τερματισμό του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου, παρέλαβε το δέμα αλλά επέζησε παραδόξως από την έκρηξη που σκότωσε δύο Σύρους ταχυδρομικούς υπαλλήλους. Ο Brunner πέθανε τελικά στη Δαμασκό το 1996 από φυσικά αίτια.

Οι αποκαλύψεις αυτές έρχονται λίγες εβδομάδες μετά την παραδοχή ότι η ισραηλινή Mossad είναι υπεύθυνη για τη δολοφονία του υπαρχηγού της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PLO) Abu Jihad το 1988.

Με πληροφορίες από intelNews.org

strategyreports

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.