Κατηγορούν την τρόικα για …φιλελληνισμό


Picture 0 for Κατηγορούν την τρόικα για ...φιλελληνισμό

Γιατί η γερμανική πλευρά έχει αρχίσει να κατηγορεί την τρόικα ως… φίλα προσκείμενη προς τη χώρα μας και την κυβέρνηση

Ο,τι μέχρι πριν λίγο καιρό ακουγόταν ως εξωπραγματικό, πλέον, στις Βρυξέλλες συζητείται ως πιθανό. Χαρακτηριστικό παράδειγμα; Στη Γερμανία άρχισαν να κατηγορούν την τρόικα ως φίλα προσκείμενη προς την χώρα μας και την κυβέρνηση της. Πληροφορίες αναφέρουν ότι πίσω από το ξέσπασμα του επικεφαλής της Bundesbank, Γιενς Βάιντμαν, ο οποίος αμφισβήτησε την αντικειμενικότητα της τρόικας, κρύβεται μια ολόκληρη σχολή σκέψης στο Βερολίνο, που θεωρεί ότι ο κ. Πολ Τόμσεν και οι συν αυτώ έχουν υποστεί το σύνδρομο της Στοκχόλμης, από την ανάποδη.

Δηλαδή, προσχώρησαν στον τρόπο σκέψης των ελεγχόμενων Ελλήνων και σπεύδουν να συνταχθούν μαζί τους. Και ως βασικό επιχείρημα για την συγκεκριμένη άποψη επικαλούνται το σχέδιο της έκθεσης που παρουσίασε η τρόικα αναφορικά με το μέλλον της ελληνικής οικονομίας. Κι αυτή τη φορά θεωρείται ως η πιο ευνοϊκή, που είδε ποτέ το φως της δημοσιότητας. Πάνω σε αυτό το κείμενο, λοιπόν, πατούν για να υποστηρίξουν ότι οι ελεγκτές της ελληνικής οικονομίας έπαψαν πλέον να είναι αντικειμενικοί, αλλά ρέπουν  προς… φιλελληνικές εκθέσεις. Πρωτότυπη κατηγορία είναι αλήθεια…

voria.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.