Χάρτης – αποκάλυψη: Μήπως τα δέσμευσαν… στο Μνημόνιο;


Όπως είναι γνωστό, η Νορβηγική PGS (Petroleum Geo-Services) ξεκίνησε τις έρευνες για τη χαρτογράφηση των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στην ελληνική Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Ελλάδας, του Ιονίου, του Πατραϊκού και στην περιοχή νότια της Κρήτης.

Σύμφωνα με την εταιρεία, οι συγκεκριμένες εργασίες λαμβάνουν χώρα μέσα στο πλαίσιο της διενέργειας ενός γύρου αδειοδοτήσεων το 2014. Η εταιρεία εκτιμά πως μέσα στους επόμενους μήνες, μέχρι τις αρχές του 2013, θα έχει εκτελέσει εκτεταμένες έρευνες σε ολόκληρη τη περιοχή που συνορεύει με την Αλβανία την Ιταλία καθώς και στο Λιβυκό πέλαγος, με την ελπίδα να μπορέσει να εξασφαλίσει όλα τα απαραίτητα στοιχεία, τα οποία θα την οδηγήσουν στο να πουλήσει ακριβά το αποτέλεσμα των ερευνών σε μεγάλες εταιρείες οι οποίες θα ήθελαν να συμμετάσχουν στους σχεδιαζόμενους γύρους αδειοδοτήσεων οι οποίοι θα διενεργηθούν από το ελληνικό κράτος μέσα στο 2014.

Ο χάρτης από την επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας είναι αποκαλυπτικός τόσο για το εκτεταμένο πεδίο των ερευνών, όσο όμως και για τη μη διενέργεια ερευνών σε ολόκληρη της περιοχήανατολικά της Κρήτης, στο σύμπλεγμα του Καστελλόριζου μέχρι και τα όρια της κυπριακής ΑΟΖ.

Γιατί άραγε;

Defence Point

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.