Οι μισοί Κύπριοι θέλουν μνημόνιο! Κουμπάροι, είδατε την προκοπή μας και ζηλέψατε;


Το 50% των Κυπρίων θεωρεί ότι πρέπει η χώρα να υπογράψει το Μνημόνιο με την τρόικα, ενώ ποσοστό 38% έχει αντίθετη γνώμη, σύμφωνα με δημοσκόπηση για λογαριασμό του ΡΙΚ.

Την έρευνα διενήργησε η εταιρεία Cypronetwork, σε δείγμα 1.205 ατόμων, από τις 26 Οκτωβρίου μέχρι τις 7 Νοεμβρίου.

Ποσοστό 85%, εκτιμά ότι είναι λάθος η κατεύθυνση που ακολουθούν τα πράγματα στην Κύπρο και κρίνει ως σημαντικότερο πρόβλημα την οικονομία με ποσοστό 79%, την ανεργία με 44% και το κυπριακό με 29%.

Αρνητική γνώμη έχει το μεγαλύτερο ποσοστό των ερωτηθέντων για το ευρώ, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Επίσης, 71% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι δεν είναι ικανοποιημένοι από τον τρόπο με τον οποίο ο Πρόεδρος Χριστόφιας χειρίζεται τα ζητήματα με την τρόικα.

Αναφορικά με τις προεδρικές εκλογές του Φεβρουαρίου και αυτή η δημοσκόπηση δείχνει ότι ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης προηγείται στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων.

Στον πρώτο γύρο των εκλογών, η πρόθεση ψήφου δείχνει πρώτο τον Νίκο Αναστασιάδη με ποσοστό 36,8%. Ακολουθεί ο Σταύρος Μαλάς με ποσοστό 22,8% και ο Γιώργος Λιλλήκας με 18,9%.

Ο Νίκος Αναστασιάδης έχει επίσης σαφές προβάδισμα στον δεύτερο γύρο, αφού στην περίπτωση που θα αναμετρηθεί με τον Σταύρο Μαλά λαμβάνει ποσοστό 44,6% έναντι 29,2% του αντιπάλου του.

Σε μια αναμέτρηση με τον Γιώργο Λιλλήκα, ο κ. Αναστασιάδης λαμβάνει 38,8% έναντι 30,7% του συνυποψηφίου του.

newsit.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.