Ρόμνεϊ: Αλαζόνας, γκαφατζής, είρωνας


Του Μιχάλη Ιγνατίου

Ο Μιτ Ρόμνεϊ είναι η κλασική περίπτωση γκαφατζή και ανθρωποδιώκτη. Η ήττα στις εκλογές της περασμένης Τρίτης οφείλεται βασικά στα δικά του λάθη και όχι στην ικανότητα του επιτελείου του Μπαράκ Ομπάμα.

 

Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων έσφαλε σε σημα­ντι­κές πολιτικές που αφορούσαν ειδικά τις μειονότητες, καθώς δεν επέδειξε την παραμικρή ευαισθησία για τους Αφροαμερικανούς και τους λατινικής καταγωγής Αμερικα­νούς. Δεν αναφέρομαι στις ειρωνικές του κορώνες για τον ελληνικό λαό, ούτε στην άρνησή του να ικανοποι­ήσει το βασικό αίτημα των Αρμενίων για τη γενοκτονία από τους Τούρκους, που του στέρησαν αναγκαίες ψήφους σε πολιτείες όπως η Φλόριντα, η Πενσιλβάνια και το Οχάιο.

Αντιμετώπισε ένα μεγάλο κομμάτι του λαού με αλαζονεία, την οποία πλήρωσε ακριβά, και θα μείνει στην Ιστορία ως ο μόνιμος διεκδικητής του προεδρικού χρίσματος των Ρεπουμπλικάνων και ο άνθρωπος που είδε τα όνειρά του να καίγονται, διότι δεν μπορούσε να ανεχθεί τους απλούς ανθρώπους που δεν είχαν την τύχη να γεννηθούν με χρυσό κουτάλι στο στόμα. Θα ήταν ένας κακός πρόεδρος που θα εξυπηρετούσε μόνο τους πλούσιους και θα έσερνε την Αμερική σε νέους πολέμους, πιστός στη θεωρία για τη στρατιωτική υπεροχή των ΗΠΑ.

Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ήταν τυχερός που είχε αντίπαλο τον πολυεκατομμυριούχο αλαζόνα Ρόμνεϊ, ο οποίος αποδείχθηκε πως δεν είχε καμία επαφή με την πραγματικότητα. Το βράδυ των εκλογών τον περιγράφουν να έχει μείνει στήλη άλατος με το άκουσμα των αποτελεσμάτων, ενώ όλη η Αμερική είχε καταλήξει στο συμπέρασμα πως πρόσφερε τη νίκη στο πιάτο στον σημερινό πρόεδρο, όταν δεν έκρυψε την αηδία που ένιωθε για τους φτωχούς και μη προνομιούχους.

Στη διάρκεια της πρώτης τετραετίας, ο κ. Ομπάμα ήταν απλά «λίγος». Εκανε σοβαρά λάθη, λόγω των εμμονών του σε χώρες και πρόσωπα που τον χρησιμοποίησαν. Ας ελπίσουμε πως η νίκη του θα τον απελευθερώσει και θα παλέψει για κοινωνική δικαιοσύνη, όπως έχει υποσχεθεί.

ethnos

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.