ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ; Η ΜΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΑΡΧΗ; ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙ Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΠΟΥ ΛΑΧΤΑΡΑΜΕ;


Ο Κομφούκιος είχε περιγράψει την κατάσταση του κόσμου σαν μια μεγάλη, μια τεράστια φυλακή, όπου οι άνθρωποι γεννιούνται μεγαλώνουν και προαυλίζονται όπως ακριβώς σε μια φυλακή. «Αυτό» έλεγε, «το καταλαβαίνω. Εκείνο που δεν μπορώ να καταλάβω όμως», λέει, «είναι το γιατί κάθε φορά που κάποιος/α σηκώνεται και λέει: Δεν μπορεί , κάποια διέξοδος θα υπάρχει, κάπου θα υπάρχει ένας τρόπος ένας δρόμος για να βγούμε από αυτή τη φυλακή, γιατί τότε σηκώνονται και τον καθίζουν κάτω αρχικά χλευάζοντας, στη συνέχεια με άγριες διαθέσεις και χρησιμοποιώντας βία του λένε: “Εσύ θα μας πεις τώρα! Αιώνες τώρα εμείς και οι πρόγονοί μας βρισκόμαστε εδώ, έτσι είναι τα πράγματα, κανείς δεν μπόρεσε να τα αλλάξει. Σταμάτα αμμέσως να διαδίδεις «ψεύτικες ελπίδες».” Τον απειλούν ακόμα και με ποινή θανάτου αν συνεχίσει. Και προτιμούν να φονεύσουν το/α άτομα παρά να εξετάσουν την διέξοδο που προτείνεται. ” Αυτό δεν καταλαβαίνω, ” έγραφε ο Κομφούκιος. 

Παρουσιάστηκε η Τράπεζα της Ανατολής και η Ιστορία της. Εμφανίστηκε κάποιος Έλληνας ως «ο από μηχανής θεός» -που λέμε εμείς οι Έλληνες- και πρότεινε μια ανέλπιστη λύση στο αδιέξοδο που έχουμε περιέλθει όλοι μας. Το εάν είναι ή όχι εφικτή μέσα στην παρούσα παγκόσμια συγκυρία, είναι κάτι που μας ενδιαφέρει άμεσα και μας συμφέρει αφάνταστα ως Έλληνες. Αντί λοιπόν να βρίσκεται σε όλα τα δελτία των ειδήσεων καθημερινά ο Α.Σώρας, η υπόθεση της Τράπεζας της Ανατολής, η ομάδα END (the debt) και όλα αυτά, διαπιστώνουμε αποσιώπηση μόνο και χλευαστικές αναφορές.

“Γάϊδαρο του χαρίζανε, τον κοίταζε στα δόντια» (παροιμ)
Εκείνο που με θλίβει είναι ότι έσπευσαν να καταδικάσουν το φαινόμενο αρκετοί που εκτιμούσα ως νοήμονα άτομα. Τάχα παριστάνουν τους «ορθολογιστές»!
Αναρωτιέμαι αν ο «ορθολογισμός» τους εδράζει στο ορθόν έντερον, αν υποθέσουμε ότι η αγάπη ο έρωτας, η αρετή και οι αξίες εδράζουν στην «καρδιά» –όχι την αντλία του αίματος- αλλά στην περιοχή του κέντρου της ύπαρξής μας. Αυτό μου θυμίζει το ανέκδοτο με τα όργανα του σώματος που διαφώνησαν για το ποιό θα «κάνει κουμάντο» για το ποιό θα γίνει «αρχηγός» με αποτέλεσμα να νικήσει ο σφιγκτήρας που βρίσκεται στην έξοδο του ορθού. Και το «πολιτικώς ορθόν» εκεί θα πρέπει μάλλον να αναζητηθεί…

Όταν ένα μικρό παιδί έρχεται και σου δείχνει με το δάχτυλο το φεγγάρι, το παιδί δονείται από την έκσταση, την μαγεία, το θαύμα, το θέαμα που του προκαλεί το γεμάτο φεγγάρι, με τρόπο ανυπέρβλητα ασύγκριτο από εκείνον του ενήλικα «ορθολογιστή» που θα πεί με εκείνη την σοβαροφανή κατάντια του: «Α, ναι, η σελήνη απέχει τόσα χιλιόμετρα από τη γη, κάνει τόσες περιιστροφές το χρόνο, την μέρα, το λεπτό κλπ, κλπ»

Χάσαμε τα θαύματα, πρέπει να ξαναβρούμε τα θαύματα!
Αν η υπόθεση Σώρας είναι σαν το «νερό του Καματερού» όπως απεφάνθησαν ορισμένοι, τότε πρώτον: ο Καματερός δεν έκανε κακό σε κανέναν και δεύτερον όταν κάποιες δεκαετίες αργότερα ο Ιάπων δρ Εμότο κοινοποίησε τα πειράματά του με το νερό, τότε όλοι είδαν το θαύμα του νερού. Απεδείχθη η μαγεία του «αγιασμού» απεδείχθη ότι το νερό όπου το βάλλεις είναι και ότι θέλεις (με λογισμό) γίνεται! Το πλέον ισχυρό, παντοδύναμο στοιχείο πάνω στη γη. Τα διαμάντια τα κόβουν με νερό.
Ο κος Καματερός απλά ήταν πιο μπροστά από την εποχή του. Φυσικά και τον εμπόδισαν και τον κατέστειλαν τα μονοπώλια της εποχής του. Αυτοί που πουλάνε «αγιασμό», η βιομηχανία φαρμάκων και καρκίνου με τον 2ο μεγαλύτερο τζίρο στον πλανήτη (μετά τα όπλα) αλλά Νο:1 σε καθαρά κέρδη (net profit) παγκοσμίως, οι “πολιτικές δυνάμεις” εξουσίας που μονο-πωλούν τις «λύσεις» διότι αυτή ειναι τάχα “η δουλειά τους”.για την οποία πληρώνονται ηγεμονικά και ανερυθρίαστα.

+Γιώργος Δημητρίου

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.