Την αρχή του «δημοκρατικού» συγκεντρωτισμού επικαλείται ο Κουβέλης


Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ κ. Κουβέλης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής», στέλνει σαφές μήνυμα προς το εσωτερικό του κόμματός του λέγοντας ότι είναι σεβαστές οι μειοψηφικές απόψεις, όμως επισημαίνει πως «αξιώνουμε σεβασμό στη συλλογικότητα του κόμματος. Άλλο το δικαίωμα στην προσωπική άποψη και άλλο η συστηματική συμπεριφορά υπονόμευσης της συλλογικότητας του κόμματος, την οποία ο καθένας πρέπει να σέβεται και σύμφωνα με αυτή να καθορίζει τη στάση του».

Αυτό όμως που λέει με τα πιο πάνω λόγια ο κ. Κουβέλης είναι ακριβώς η αρχή του δημοκρατικού συγκεντρωτισμού. Δηλαδή το κάθε μέλος του κόμματος μπορεί να διατυπώνει «ελεύθερα» τις απόψεις του στα όργανα του κόμματος, αλλά έξω από αυτό (π.χ. κατά την ψήφιση στη Βουλή) το κόμμα πρέπει να εμφανίζεται και να αποφασίζει μονομπλόκ, καταργώντας στην ουσία το άρθρο 60 του Συντάγματος για την κατά συνείδηση ψήφο από τον κάθε βουλευτή. Έτσι αντιλαμβάνονται λοιπόν τη δημοκρατία στην ΔΗΜΑΡ!!!

Οι απόψεις αυτές του κ. Κουβέλη συμβαδίζουν απόλυτα με την πρόταση του αρμόδιου αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών κ. Αθανασίου για κατάργηση (με αναθεώρηση) του άρθρου 60 του Συντάγματος. Επομένως αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι ο κ. Αθανασίου προφανώς δεν ενήργησε με προσωπική του πρωτοβουλία.

πηγή

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.