Ο “ψευδονταής” Έρογλου


Τον ”νταή” με τις πλάτες της Άγκυρας και τα όπλα του κατοχικού Αττίλα κάνει για άλλη μια φορά ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων   Ντερβίς Έρογλου με αποκλειστικές δηλώσεις του στην αγγλόγλωσση τουρκική Today’s Zaman.

Ο κ. Έρογλου, μεταξύ άλλων, υπογραμμίζει   κυνικά – και ουσιαστικά απειλητικά – ότι οι εξοπλισμοί των Κυπρίων δεν έχουν κανένα νόημα διότι υπολείπονται της Τουρκίας που έχει κατά πολύ μεγαλύτερο  εξοπλισμό και είναι υπερβολικοί για την κατεχόμενη Κύπρος.
Σε άλλα σημεία ακαφέρει:
–          Πρέπει να τεθεί ένα χρονοδιάγραμμα στις διαπραγματεύσεις για την επίλυση του Κυπριακού. Ανεξάρτητα από την προθεσμία που θα τεθεί πρέπει να υπάρξει ένα όριο ενώ οι Τουρκοκύπριοι  πρέπει να γνωρίζουν τι θα συμβεί σε περίπτωση μη επίλυσης μετά την παρέλευση της προθεσμίας.
–          Βασικός λόγος για την απροθυμία των Ελληνοκυπρίων να διαπραγματευτούν περαιτέρω είναι το γεγονός ότι αναγνωρίζονται από τη διεθνή κοινότητα
–          Οι διαπραγματεύσεις έχουν διακοπεί από την 1η Ιουλίου ενώ αναμένεται η επανέναρξή τους τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο μετά τις εκλογές στην Κύπρο
–          Σε περίπτωση που δεν βρεθεί λύση θα πρέπει να συμμετάσχουν στη διαπραγματευτική διαδικασία και οι τρεις εγγυήτριες χώρες
Τέλος αναφερόμενος στις έρευνες υδρογονανθράκων υπογράμμισε ότι η Τουρκία δεν είναι διατεθειμένη να συμβιβαστεί και ασκεί πιέσεις σε ενεργειακούς κολοσσούς που δραστηριοποιούνται στην Τουρκία.

onalert.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.