Παρέμβαση Τέντε για τους αντιμνημονιακούς εισαγγελείς!


Παρέμβαση Τέντε για τους αντιμνημονιακούς εισαγγελείς!

Την άμεση παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε προκάλεσαν οι δημόσιες τοποθετήσεις δυο εισαγγελικών λειτουργών με τις οποίες καταφέρονταν εναντίον της «κυβέρνησης “δωσίλογων” που προσφέρει γη και ύδωρ στους δανειστές» και κατά των συναδέλφων τους του Συμβουλίου της Επικρατείας που επικύρωσαν τα μνημόνια.

Πρόκειται για τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Χανίων, Γιάννη Πενταγιώτη, ο οποίος φέρεται να ανήρτησε στο διαδίκτυο τη σχετική επιστολή και την εισαγγελέα Πρωτοδικών Κεφαλληνία Βικτωρία Μαρσιώνη η οποία φέρεται να επικρότησε την επίμαχη επιστολή με αφορμή τις κινητοποιήσεις του για τα νέα μέτρα.

Ο κ. Τέντες διέταξε πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση σε βάρος τους προκειμένου να διαπιστωθεί αν οι απόψεις των δυο λειτουργών της δικαιοσύνης συνιστούν «αναξιοπρεπή συμπεριφορά που δεν συνάδει με το ήθος του δικαστή». Σημειώνεται ότι η ποινή για τις πειθαρχικές διαδικασίες μπορεί να είναι από απλή επίπληξη έως απόλυση.

Παράλληλα με έγγραφο του προς τη Βουλή ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ενημερώνει για την έρευνα και ζητεί να πληροφορηθεί αν το Κοινοβούλιο θα κινηθεί με βάση τον εσωτερικό κανονισμό του σε βάρος τους σε περίπτωση που θεωρήσει ότι οι απόψεις τους προσβάλλουν ή περιυβρίζουν τη Βουλή!

newsbomb.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.