Πληρώνουμε τόκους για τους παλιούς τόκους…


Γράφει ο Δευκαλίων

Επειδή τις επόμενες ημέρες θα έχουμε τα πανηγύρια για την περιβόητη δόση των 44 δις ευρώ, εμείς θα συνοψίσουμε την θέση μας όπως αυτή συνάγεται από όλα τα τελευταία άρθρα του άσημου και ταπεινού Δευκαλίωνα:
«Για να δοθεί η δόση των 44 δις ευρώ η Ελληνική Κυβέρνηση πήρε μέτρα που μείωσαν το ΑΕΠ κατά 20 δις ευρώ. Το τραγικό όμως με αυτά τα χρήματα (δηλ. τα 44 δις ευρώ) είναι ότι θα είναι δεσμευμένα σε ένα ειδικό λογαριασμό και θα πάνε κυρίως στην επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και στην εξόφληση των δανειστών. Ελάχιστα δηλαδή θα πάρει το Ελληνικό Δημόσιο. Αποτέλεσμα: Σε ελάχιστους μήνες το αδιέξοδο της ύφεσης θα εξαναγκάσει την φιλομνημονιακή συγκυβέρνηση Σαμαρά σε διασυρμό, διάλυση και πτώση. Όμως η τύχη της φιλομνημονιακής συγκυβέρνησης Σαμαρά ελάχιστα πρέπει να ενδιαφέρει τους Έλληνες. Αυτό που πρέπει να τους ενδιαφέρει είναι ότι θα έχουν φορτωθεί ακόμα 44 δις ευρώ δάνεια τα οποία θα πάνε προς όφελος και συμφέρον τρίτων».
Και επειδή τα πράγματα πρέπει να λέγονται με το όνομα τους, απλά και κατανοητά, σύμφωνα με την γνώμη της στήλης το δάνειο αυτό είναι για τους Έλληνες είναι ένα άχρηστο δάνειο.
Μπήκαμε στο μνημόνιο τον Μάιο 2010 γιατί δεν μπορούσαμε να εξυπηρετήσουμε χρέος λίγο μικρότερο των 300 δις ευρώ. Θα βγούμε από το μνημόνιο το 2015 με χρέος λίγο μεγαλύτερο των 500 δις ευρώ. Έτσι γράφουν και προβλέπουν οι επίσημες συμφωνίες που υπέγραψαν μέχρι στιγμής οι φιλομνημνιακές κυβερνήσεις Παπανδρέου, Παπαδήμου, Σαμαρά. Αυτό ισχύει επίσημα μέχρι σήμερα. Κανείς δεν γνωρίζει ποιο θα είναι το οικονομικό αποτέλεσμα που θα προκύψει ακριβώς, όταν μπει και η επιμήκυνση στα επίσημα κείμενα.
Πως έγινε λοιπόν το μαγικό να αυξηθεί το χρέος της χώρας κατά 200 δις ευρώ σε πέντε (5) χρόνια, την ώρα μάλιστα που το έλλειμμα της χώρας σύμφωνα πάντα με τις επίσημες συμφωνίες θα έχει μειωθεί από το 2013 σε ποσοστά κάτω του 3% του ΑΕΠ, είναι πολύ δύσκολο να το εξηγήσει κανείς.
Απλά  και προς το παρόν η στήλη ρωτάει: Μήπως οι φιλομνημονιακές κυβερνήσεις Παπανδρέου, Παπαδήμου, Σαμαρά αποδέχθηκαν κατά την…
επαναδιαπραγμάτευση του χρέους, στα πλαίσια των μνημονιακών συμφωνιών  να κεφαλαιοποιηθούν (να ενσωματωθούν στο χρέος) και οι τόκοι που επρόκειτο να πληρωθούν τα επόμενα έτη στα πλαίσια εξυπηρέτησης του χρέους;
Δηλαδή δημιουργήθηκε ένα καινούργιο και μεγαλύτερο χρέος στο οποίο προστέθηκαν καινούργιοι τόκοι και έτσι προκύπτει το καινούργιο χρέος μαμούθ των 500 δις ευρώ;
Απλά ρωτάμε, μήπως οι φιλομνημονιακές κυβερνήσεις Παπανδρέου, Παπαδήμου, Σαμαρά αποδέχθηκαν οι δανειστές να εισπράξουν δύο φορές τόκους για το ίδιο κεφάλαιο;
Απλά ρωτάμε, μήπως συνέβη αυτό που ο λαός περιγράφει πολύ απλά:
«πληρώνουμε τόκους για  τους παλιούς τόκους;».

* Φωτομοντάζ “To Γρέκι

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Μία ἀπάντηση στὸ Πληρώνουμε τόκους για τους παλιούς τόκους…

 1. Ὁ/ἡ Χριστίνα γράφει:

  Το χρέος απο μόνο του είναι παράνομο και έχει υπολογισθεί με λάθος στοιχεία ..
  Εδώ η ΕΛ.ΣΤΑΤ το είπε (λέμε τώρα)
  Πέραν τούτου το έλλειμμα της Ελλάδος σε σχέση απο των υπολοίπων χωρών δεν είναι και τόσο τρομερό όπως οι Γερμανοτσολιάδες θέλουν ντε και σώνει να παρουσιάσουν
  Επίσης για να τελειώνει αυτό το θέμα μας έχει κάνει τα νεύρα κουραμπιέδες το έλλειμα το χρέος και το λουρί της μάνας τους πια …
  Οσο δεν έχουμε πολιτικούς θα έχουμε χρέη υπέρογκα
  Είναι δεδομένο ότι θα ισοπεδωθούμε όσο το πάμε αργά αργά και σιγά σιγά θα πονέσει περισσότερο μια και έξω για να σηκώσουμε κεφάλι …Αλλιώς δουλειά δεν γίνεται.
  Αυτοί να μας αφήσουν να ” χρεοκοπήσουμε ” αποκλείεται δεν βολεύει δεν συμφέρει και τέλος μπορεί και να αποβεί υπέρ μας και εις βάρος τους και το ξέρουν.
  Σαφώς στην επιλογή της όποιας λύσης πλην αυτής που ήδη χρησιμοποιούμαι θα πρέπει να ”εξαφανιστούν” όλοι οι εντός των πυλών εφιάλτες όπου και αν ανήκουν ότι και αν κάνουν .

  Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.