Το πρώτο λάφυρο της Hamas – Ισραηλινό UAV SkyLite B στα χέρια των Παλαιστινίων (βίντεο)


Ισραηλινό UAV κατέπεσε στην Γάζα και παρουσιάστηκε ως τρόπαιο της Hamas σε τηλεοπτική εκπομπή από την τηλεόραση στην Γάζα.

Ο τηλεπαρουσιαστής ισχυρίζεται ότι το Ισραηλινό UAV  SkyLite B της εταιρείας RAFAEL καταρρίφθηκε από τις δυνάμεις της Hamas, αλλά όπως φαίνεται στο βίντεο το αερόχημα δεν έχει υποστεί φθορές οπότε μάλλον ο χειριστής του για κάποιο λόγιο έχασε τον έλεγχο.

Μία άλλη περίπτωση είναι η Hamas να διαθέτει σύστημα παρεμβολών και να κατάφερε να διακόψει την σύνδεση του αεροχήματος με το σταθμό έλεγχου με αποτέλεσμα το αερόχημα λόγω μεγέθους και περιορισμένων δυνατοτήτων του μπομποδέκτη να κατέπεσε μέσα στην περιοχή της Γάζας.  

Αναμφίβολα η απόκτηση του ισραηλινού συστήματος αποτελεί μία “νίκη” στον τομέα των εντυπώσεων για την Hamas κυρίως για τον Παλαιστινιακό πληθυσμό αλλά για κανένα τρόπο η απόκτηση του UAV  SkyLite B δεν αποτελεί σοβαρό πρόβλημα για τους Ισραηλινούς αφού η τεχνολογία  του δεν αποτελεί κάτι το εξεζητημένο.

Το SkyLite B είναι ένα mini UAV το οποίο έχει βάρος 6 κιλά, μήκος 115cm, διάμετρο12cm, και άνοιγμα πτερύγων 240cm. Το αερόχημα  κινείται με ηλεκτρικό κινητήρα, μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα 70-100 χλμ την ώρα.

Το επιχειρησιακό ύψος του ισραηλινού συστήματος φτάνει τα 600 μέτρα  και η αυτονομία του τα 90 λεπτά, η δε εμβέλεια του τα 10 χλμ.

Το σύστημα είναι εξοπλισμένο με σταθεροποιημένη κάμερα ημέρας MicroBAT της Elbit η οποία μπορεί να επιτύχει μεγέθυνση 10 φορές μήκος 160 χλστ διάμετρο 125 χλστ και βάρος 750 γραμμάρια.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr     

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.