8,4 δις «έκαναν φτερά» στους Ολυμπιακούς Αγώνες


Πόσο μας κόστισαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004; Το ερώτημα αυτό μέχρι σήμερα παρέμενε αναπάντητο, με πολλά από τα μέλη της Βουλής να κάνουν λόγο για σπατάλη εκατομμυρίων ευρώ. 

Την ερώτηση αυτή έθεσε και στο υπουργείο Οικονομικών ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και οι βουλευτές του κόμματος. Αυτή τη φορά, τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους ήρθαν στο φως και έδειξαν ότι το 2004 «έκαναν φτερά» από τον πολύπαθο κρατικό κορβανά 8,4 δισεκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που διαβιβάστηκαν στην Βουλή στο ποσό αυτό συμπεριλαμβάνονται τόσο οι δαπάνες που καλύφθηκαν από το Ελληνικό Δημόσιο (τακτικός Προϋπολογισμός και Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων) όσο και οι δαπάνες της Οργανωτικής Επιτροπής «Αθήνα 2004».

Όσον αφορά το υπουργείο Πολιτισμού, όπως αναφέρεται στο σχετικό έγγραφο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, στους προϋπολογισμούς των οικονομικών ετών 1998-2000, δεν προβλέφθηκαν πιστώσεις για δαπάνες προετοιμασίας και διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων.

Συγκεκριμένα, στον τακτικό προϋπολογισμού του 2001 διατέθηκαν για δαπάνες προετοιμασίας και διεξαγωγής των αγώνων πιστώσεις ύψους 6.732.176 ευρώ και οι πληρωμές ανήλθαν σε 870.139 ευρώ. Στο ΠΔΕ του ίδιου έτους του ΥΠΠΟ, διατέθηκαν για Ολυμπιακά έργα πιστώσεις ύψους 108.126.881 ευρώ όσα και οι πληρωμές που καταβλήθηκαν.

sofokleousin.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.