«Αθήναζε», αλλά ποιος πληρώνει;


Του Θανάση Νικολαΐδη 

Οι κ.κ. Λαλιώτης και Σουφλιάς εξαφανισμένοι! Της προετοιμασίας ο πρώτος, της εκτέλεσης ο δεύτερος κι εμείς που (την) πληρώσαμε καμαρώνουμε. Για την «Ολυμπιάδα 2004» με τα πασοκικά σχέδια και τα «αθήναζε» της κας Πετραλιά. Για τους ξένους που φιλοξενήσαμε, για τους ντόπιους και την προβολή τους, για τα δις που ξοδεύτηκαν και για τον…κότινο που ξεχάστηκε.

ΚΙ αν βιώνεις την κρίση μελαγχολώντας για τα σημερινά, θυμίσου τα έργα και τις δυο κυβερνήσεις που πήραν απάνω τους την υπόθεση. Όλα χαρούμενα και αισιόδοξα τότε και το χρήμα έρεε. Από κωδικού σε κωδικό με τζίφρες και υπογραφές κι ό,τι…περίσσεψε από τσέπες αφανείς πήγε για κωδικούς κρυφούς στην Ελβετία.

ΔΕΝ έχουμε στοιχεία-τα περιμένουμε απ’ τους υπεύθυνους και «αρμοδίους». Να μας απαντήσουν στην ερώτηση «πόσο μας κόστισαν;». Ήρθε η απάντησή τους ράθυμα και καθυστερημένη (μετά 8 χρόνια) κι ας μας είχαν υποσχεθεί κέρδη και λογαριασμό. «Προϋπολογίστηκαν για 2,5 δις (ευρώ), μας κόστισαν 8,5 δις» μας λένε, χωρίς εξηγήσεις. Ο κ. Παπαδημούλης (κάτι θα ξέρει) ανεβάζει τη δαπάνη στα περ. 15 δις, και το δικό μας…ένστικτο την πάει στα 20-25.

ΚΑΙ, βέβαια, όλα τα οργάνωσαν και τα εκτέλεσαν με νομοθετικές ρυθμίσεις, χωρίς ρίσκο και…λακκούβες. Ωστόσο, βρισκόμαστε σε απόγνωση και κάποιοι πρέπει να βρεθούν και να πληρώσουν. Όχι σαν αποδιοπομπαίοι τράγοι, αλλά για τα επιχρυσωμένα κρίματά τους και για την εθνική μας ζημιά. Υπάρχει και πολιτική ευθύνη κι όλοι τους τη βγάλαν’…καθαρή. Κάποιοι αποσύρθηκαν…ευγενικά κι άλλοι εξαφανίστηκαν μυστηριωδώς απ’ την πολιτική κονίστρα.

ΤΣΙΡΙΖΟΥΝ για τα μακρά και καθημερινά, κανένας τους δεν δίνει πεντάρα για τα «Ολυμπιακά Έργα» που σαπίζουν κι αυτό είναι η αποθέωση του σιναφιού και της ομάδας. Και, βέβαια, το μυαλό ενός πονηρότερου και άσχετου με την αφασία και την μακαριότητα των κοινοβουλευτικών μας πάει στα χρόνια της «λήθης» και της «συμφιλίωσης». Ψευδεπίγραφης και με ημερομηνία λήξης, ωστόσο, «αποδοτικής» κι ας μην πέτυχαν τον κεντρικό τους στόχο. Με αφορμή το σκάνδαλο Κοσκωτά (μας στοίχισε όλο κι όλο 46 δις δραχμές) έστησαν «κρεμάλες» και έμπασαν την τηλεόραση στο «ειδικό δικαστήριο».

ΚΙ έγιναν ένα οι…ζέβρες με τις ερυθροκυανές ρίγες με τους «καθαρόαιμους». Βάσει σχεδίου και ανιστόρητα. Για να λογοδοτήσει ο (έντιμος) Τσοβόλας και να καμαρώνει το ΚΚΕ για τον Μητσοτάκη (πρωθυπουργό) και τον (μακαρίτη) αχυράνθρωπό του.

ΚΙ αν αύριο μας…υποσχεθούν «εξεταστική είτε «ανακριτική» για το άγος των «Ολυμπιακών 2004», ας μένει. Απλά δεν τους πιστεύουμε.

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.