Πιθανόν σήμερα και επίσημα η Κύπρος σε ..”υποφερτό” μνημόνιο!


Οι Βρυξέλλες ενδέχεται να ανακοινώσουν ακόμα και εντός της ημέρας τη συμφωνία της Κύπρου με την τρόικα για την ένταξη της χώρας σε μνημόνιο, με ένα πακέτο ύψους 17,5 δις ευρώ (98% του ΑΕΠ!).

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου, σε δηλώσεις το πρωί στο ΡΙΚ, είπε ότι έγινε μια πολύ δύσκολη διαπραγμάτευση και ότι η κυβέρνηση «κατάφερε να πετύχει ένα υποφερτό μνημόνιο».Θέσαμε κάποιους στόχους, ανέφερε, « και υπό τις περιστάσεις και τα δεδομένα είμαστε ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα».

Το χρηματιστήριο της Κύπρου εκτινάχθηκε το πρωί κατά 9%, ενώ θετικά αντιδρούν και οι τραπεζικές μετοχές της Λαϊκής και της Τράπεζας Κύπρου στο ελληνικό χρηματιστήριο.

το οριστικό ποσό δανεισμού θα καθοριστεί αρχές Δεκεμβρίου με την έκθεση του οίκου Pimco για τις ανάγκες των τραπεζών. Η τρόικα έχει υπολογίσει το ποσό αυτό στα 10 δισ. ευρώ. Επίσης, σε ότι αφορά το ακανθώδες θέμα του φυσικού αερίου φαίνεται ότι οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι η Κυπριακή Δημοκρατία θα διατηρήσει αυτονομία για τις υποδομές του, με δέσμευση για αποπληρωμή δανείων με μέρος από την εκμετάλλευση του.

olympia.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.