Βαράει κανόνι η αγορά! Λουκέτα και μειώσεις σε ΙΚΕΑ, Forthnet, Citibank και Costa Coffee!


“Με εντολή Αντώνη Σαμαρά”, επιτέλους άρχισε η ανάπτυξη! Κλείνει 16 υποκαταστήματα η Citibank, λουκέτο στα Costa Coffee, ενώ απεργίες διαρκείας ξεκίνησαν οι εργαζόμενοι στα καταστήματα IKEA και στη Forthnet λόγω μεγάλων μειώσεων στους μισθούς τους.
Η ανεργία στην Ελλάδα αυξάνεται πλέον με δραματικούς ρυθμούς αφού στον ιδιωτικό τομέα…υπάρχουν περίπου 1500 απολύσεις την ημέρα, την ίδια στιγμή που στο υπερπροστατευτικό δημόσιο προσπαθούν να βρούν πως και πότε θα στείλουν σπίτι τους περίπου 2.000 επίορκους τους οποίους τους πληρώνουμε με τους φόρους μας!
Η αμερικανική τράπεζα Citibank ανακοίνωσε ότι κλείνει 16 υποκαταστήματα σε όλη την Ελλάδα, ενώ την ίδια ώρα υπάρχει και πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου για την μείωση άνω των 200 θέσεων εργασίας.
Οι υπάλληλοι στα ΙΚΕΑ αποφάσισαν να προχωρήσουν σε 24ωρες απεργίες μετά την απόφαση της ιδιοκτησίας να προχωρήσει σε περικοπές ύψους 11% στους μισθούς τους καθώς και στην κατάργηση
των επιδομάτων γάμου και ταμείων.
Εδώ η πρόκληση είναι τριπλή αφού πλέον το ΙΚΕΑ έχει το μονοπώλιο στην Ελλάδα μετά το λουκέτο στις SATO/NEOSET, ο όμιλος Φουρλής που αντιπροσωπεύει την εταιρεία στην Ελλάδα είναι απο τους λίγους που παρουσιάζουν κερδοφορία, ενώ την ίδια ώρα ο Σουηδός ιδιοκτήτης των καταστημάτων Ingvar Kamprad θεωρείται ως ο 5ος πιο πλούσιος άνθρωπος στον κόσμο!
Λουκέτο είχαμε σήμερα και στην Forthnet των 1500+ υπαλλήλων, αφού ανακοινώθηκαν μειώσεις των μισθών των εργαζομένων στα τηλεφωνικά κέντρα (call center) κατά μέσο όρο 10%. Σύμφωνα με το Συνδικάτο εργατοϋπαλλήλων τηλεπικοινωνιών και πληροφορικής (ΣΕΤΗΠ) νομού Αττικής, οι μειώσεις στους μισθούς σε κάποιες περιπτώσεις φτάνουν ακόμη και το 35% (!) ενώ οι ίδιοι εκφράζουν φόβους ότι δεν θα αποφευχθούν ούτε οι απολύσεις.
Παράλληλα προγράμματα εθελουσίας εξόδου βρίσκονται σε εξέλιξη σε όλο τον κλάδο των τηλεπικοινωνιών με τους εργαζόμενους στον ΟΤΕ και της Vodafone να έχουν πάρει σειρά μετά τα προγράμματα που έχουν ήδη υλοποιήσει Cosmote και Wind.
Τελος, σαν βόμβα έπεσε αργά το απόγευμα η είδηση ότι η βρετανική αλυσίδα καφέ Costa Coffee ανακοίνωσε ότι παρά τις προσπάθειες που κατέβαλλε τελικά κλείνει και τα 10 καταστήματά της στην χώρα μας. Την γνωστή Βρετανική αλυσίδα αντιπροσώπευε στην χώρα μας η εταιρεία «The Greek Coffee Company A.E.».
Επιτέλους ανάπτυξη! Που να εφαρμοστούν και τα “αναπτυξιακά” μέτρα των κ. Σαμαρά/Βενιζέλου/Κουβέλη, το Μνημόνιο 3 δηλαδή.

RAMNOUSIA

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.