«Ψεύδεται ή εθελοτυφλεί η κυβέρνηση»!


«Τα Μνημόνια ταπεινώνουν την Ελλάδα, λεηλατούν τον εθνικό πλούτο, γονατίζουν και υποτάσσουν τον ελληνικό λαό, εξαθλιώνουν τις αμοιβές και τη ζωή μας», τονίζει ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ Δημήτρης Βαρνάβας

Δραματικές επιπτώσεις των μέτρων των μνημονίων στην Υγεία, αλλά και συνολικά σε ολόκληρο τον κοινωνικό ιστό της χώρας, διαπιστώνει το γενικό συμβούλιο της ομοσπονδίας νοσοκομειακών γιατρών.

Με αφορμή την συνεδρίαση για τον προσδιορισμό των κινητοποιήσεων του ιατρικού σώματος που υπηρετεί στα νοσοκομεία, ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ Δημήτρης Βαρνάβας, κατέγραψε τις επιπτώσεις της τελευταίας τριετίας, κάνοντας προβλέψεις για τις επιπτώσεις των πρόσφατων μέτρων από νόμους και πράξεις νομοθετικού περιεχομένου.

Ο κ. Βαρνάβας επεσήμανε ότι με τα τελευταία μέτρα, άνω των 10.000 νοσοκομειακών κλινών κλείνουν με τις προβλεπόμενες συγχωνεύσεις Κλινικών – Τμημάτων και 50 διασυνδεόμενων Νοσοκομείων.

Οι δαπάνες για την Υγεία από 7507 εκ. ευρώ το 2009 μειώνονται κατά 41,4% και πέφτουν στα 4400 εκατ. ευρώ το 2013. Οι συνολικές περικοπές του Ενοποιημένου Κοινωνικού Προϋπολογισμού φτάνουν στα 5 δις. ευρώ.

Η φαρμακευτική δαπάνη από 3007 εκατ. ευρώ το 2012, γίνεται 2621 εκατ. ευρώ το 2013.

Οι προνοιακές δαπάνες από 3671 εκατ. ευρώ το 2012, πέφτουν στα 1883 εκατ. ευρώ.

Οι παροχές ασθένειας από 1961 εκατ. ευρώ το 2012, πέφτουν στα 1840 εκατ. ευρώ.

Η χρηματοδότηση των Νοσοκομείων από 2653 εκατ. ευρώ το 2012, πέφτει στα 2351 εκατ. ευρώ.

Οι λειτουργικές δαπάνες του δημόσιου τομέα υγείας από 2453 εκατ. ευρώ το 2012, πέφτουν στα 2151 εκατ. ευρώ.

Τα Ψυχιατρικά Νοσηλευτικά Ιδρύματα καταργούνται μέχρι το 2015.

Οι αμοιβές των λειτουργών της υγείας ακρωτηριάζονται. Η μισθολογική εξόντωση των νοσοκομειακών γιατρών με τις περικοπές στο Ειδικό Ιατρικό Μισθολόγιο και την ωριαία αποζημίωση των εφημεριών, εξαφανίζει και τα τελευταία υπολείμματα της Κλαδικής Σύμβασης Εργασίας του 2008. Τα κονδύλια εφημεριών από 323 εκατ. ευρώ το 2012, γίνονται 285 εκατ. ευρώ το 2013.

Οι προσλήψεις έχουν μηδενιστεί, δεν γίνεται αντικατάσταση ούτε των συνταξιοδοτούμενων.

Σε 8 μήνες από τον Φεβρουάριο του 2012 μέχρι και τον Αύγουστο, έχουμε καθαρή μείωση προσωπικού κατά 2092 άτομα. Το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα προβλέπει εξ’ άλλου για τα νοσοκομεία 15.112 αποχωρήσεις υπαλλήλων και μόνο 2.261 προσλήψεις την πενταετία 2012-2016.

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας διαλύεται την ώρα που η κοινωνία το χρειάζεται όσο ποτέ άλλοτε, την ώρα που η ζήτηση υπηρεσιών αυξάνεται άνω του 30%.

Άνθρωποι πεθαίνουν αναμένοντας κρεβάτι σε ΜΕΘ, ενώ 154 έτοιμες κλίνες είναι κλειστές και μέχρι την 31/12/12 θα κλείσουν άλλες 40-50 διότι λήγουν οι συμβάσεις νοσηλευτών.

Ο ΕΟΠΥΥ διαλύεται, η επείγουσα περίθαλψη υπονομεύεται, εμβόλια για τους ανασφάλιστους – ακόμη και τα παιδιά – δεν υπάρχουν παρά τις διαβεβαιώσεις. Βαθαίνει η εμπορευματοποίηση της υγείας. Καθιερώνεται η δυνατότητα στον οιονδήποτε επιχειρηματία ν΄ ανοίγει Πολυϊατρεία και να συμβάλλεται με τον ΕΟΠΥΥ.

Ταυτόχρονα τα μέτρα κάνουν πιο βάρβαρη τη μετακύλιση του βάρους στις άδειες τσέπες των λεηλατούμενων πολιτών, καθώς τροποποιούν δραματικά τον Ενιαίο Κανονισμό Παροχών Υγείας του ΕΟΠΥΥ, για να εισπράξουν άλλα 65 εκατ. ευρώ ετησίως. Εντάσσουν βίαια το ΕΤΑΑ (ΤΣΑΥ) στον καταρρέοντα ΕΟΠΥΥ και απαλλοτριώνουν την περιουσία του. Επιβάλλουν εισοδηματικά κριτήρια για τη δωρεάν χορήγηση υγειονομικού υλικού σε παραπληγικούς, τετραπληγικούς, νεφροπαθείς, μεταμοσχευμένους, οροθετικούς κ.ά. Καθορίζουν συμμετοχή 50% στους ασφαλισμένους του ΟΓΑ και 30% στους ασφαλισμένους των άλλων Ταμείων επί του συνόλου της δαπάνης, προς συμβεβλημένες Ιδιωτικές Κλινικές, όταν γίνεται χρήση ΚΕΝ.

Περιορίζονται οι δικαιολογούμενες φυσικοθεραπείες, λογοθεραπείες, εργοθεραπείες.

Αυξάνουν τα ποσοστά συμμετοχής και τις κρατήσεις των ασφαλισμένων, πληθαίνουν τα εκτός λίστας φάρμακα, εμποδίζουν τη πρόσβαση των ανασφάλιστων, καθιερώνουν αυθαίρετα την αποκλειστική αναγραφή της δραστικής ουσίας και καλύπτουν μόνον τα φθηνότερα ανώνυμα γενόσημα φάρμακα, επιβάλλουν κράτηση ενός ευρώ για κάθε συνταγή. Το πιο τρομακτικό: επιβάλλουν είσπραξη – χαράτσι 25 ευρώ για κάθε εισαγωγή στα Νοσοκομεία, μέτρο που παρεμποδίζει τη νοσηλεία των φτωχών ανθρώπων, μέτρο που θα αυξήσει τις απώλειες ανθρώπων, θα κάνει πιο τραγική την ανθρωπιστική κρίση.

Η κοινωνία

Τα μέτρα που ενέκρινε η τρικομματική Κυβέρνηση με την ψήφιση του περιβόητου Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής και του Κρατικού Προϋπολογισμού του 2013, είναι τρομακτικά.

Καταργούν την ελευθερία των Συλλογικών ΔιαπραγματεύσεωνΑποσαρθρώνουν τις εργασιακές σχέσεις και οδηγούν σε ατομικές συμβάσεις εργασίας.

Επιβάλλουν κατώτερους μισθούς με Υπουργικές Αποφάσεις, με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου.

Παγώνουν τις 3ετίες επ΄ αόριστον, μέχρι να πέσει υποτίθεται η ανεργία κάτω από το 10%.

Καταργούν το επίδομα γάμου.

Οι όροι συνταξιοδότησης -ιδιαίτερα για τις γυναίκες- γίνονται εφιαλτικοί καθώς αυξάνουν τα όρια της συνταξιοδότησης στα 67.

Ακρωτηριάζουν μισθούς, συντάξεις, εφάπαξ, δώρα, κοινωνικά επιδόματα.

Αγνοούν αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου και του Αρείου Πάγου περί αντισυνταγματικότητας των ακραίων περικοπών και περί ορίων αξιοπρεπούς διαβίωσης.

Διευκολύνουν τις απολύσειςΚλείνουν επιχειρήσειςΚαθιστούν τους Δήμους πρόσθετους φορομπηχτικούς μηχανισμούς. Εκποιούν και παραδίδουν σε πλιάτσικο τη δημόσια περιουσία. Διώχνουν τα νέα παιδιά, το νέο επιστημονικό δυναμικό της χώρας.

Η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι τα μέτρα που επιβλήθηκαν ήταν αναγκαία για να μην πτωχεύσει η Ελλάδα, για να αποπληρώσουμε το εθνικό χρέος, για να παραμείνουμε στην Ευρωζώνη, για να μην επέλθει το χάος….

Ψεύδονται ή εθελοτυφλούνΗ μισή Ελλάδα ήδη πεινάει, το ένα τέταρτο του πληθυσμού βρίσκεται κάτω από τα όρια της φτώχειαςοι άνεργοι θα φτάσουν τους 1.750.000 στο τέλος του 2014.

Η Ελλάδα ήδη ασφυκτιά, βρίσκεται σε συνθήκες εσωτερικής πτώχευσης και στάσης των κρατικών πληρωμών, η απόγνωση οδηγεί εκατοντάδες επιχειρηματίες στην αυτοχειρία. Η κατάσταση στην Ελλάδα θα γίνει κόλαση με την εφαρμογή των καταστροφικών μέτρων. Ταυτόχρονα, η ύφεση θα διαιωνίζεταιτο εξωτερικό χρέος θα φτάσει στα 189,1 % στα τέλη του 2013.

Η στρατηγική των Μνημονίων είναι να ταπεινώσουν την Ελλάδανα λεηλατήσουν τον εθνικό πλούτονα γονατίσουν και να υποτάξουν τον ελληνικό λαόνα εξαθλιώσουν τις αμοιβές και τη ζωή μας στα τριτοκοσμικά επίπεδα των γειτονικών βαλκανικών χωρών.

Είναι η στρατηγική του πολυεθνικού χρηματοπιστωτικού συστήματος, προκειμένου να δημιουργήσουν νέες ευκαιρίες κερδοφορίας μέσα στην κρίση που εκείνοι προκάλεσαν, να οργανώσουν την πιο άγρια ανακατανομή του πλούτου, να αφαιρέσουν κοινωνικά και ανθρώπινα δικαιώματα που κατακτήθηκαν μια ολόκληρη 100ετία ακυρώνοντας κάθε έννοια δημοκρατίαςνα εξομοιώσουν τις συνθήκες ζωής στην Ευρώπη μ΄ εκείνες της Ινδίας και της Κίνας, να ακυρώσουν το ευρωπαϊκό κεκτημένο και τον ευρωπαϊκό κοινωνικό πολιτισμό, να επιβάλλουν στους λαούς της Ευρώπης την διαρκή λιτότητα, την ανελέητη δημοσιονομική πειθαρχία, την επιστροφή στον Μεσαίωνα των εργασιακών σχέσεων.

Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/story/255791/pseydetai-i-ethelotyflei-i-kyvernisi#ixzz2D5MXp8cN

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.