Έτσι σπιλώνουν διεθνώς την Ελλάδα οι πράκτορες της Άγκυρας!


    Πολυμέτωπη επίθεση κατά της χώρας μας στα διεθνή φόρα για δήθεν παραβίαση των δικαιωμάτων της «τουρκικής μειονότητας» της Θράκης σε θέματα ιθαγένειας, θρησκευτικών και εκπαιδευτικών ελευθεριών, αλλά και του δικαιώματος ίδρυσης συλλόγων. Πλήρης απουσία βεβαίως ελληνικού αντιλόγου για μια ακόμη φορά…

Νέες…λαμπρές δράσεις για τη λεγόμενη «Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης» (Avrupa Batý Trakya Türk Federasyonu – ή επί το συντομότερονABTTF) που στις 16/11/2012 συζήτησε τα θέματα της…«Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης» με τον Επίτροπο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης Νιλς Μουιζνιέξ. Κατά τη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Επιτρόπου στο Στρασβούργο  (1η φωτογραφία), ο πρόεδρος της εν λόγω αλυτρωτικής οργάνωσης Χαλήτ Χαμπίπογλουπαρουσίασε τον φάκελο «Τουρκική Μειονότητα Δυτικής Θράκης» και του έθεσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει αυτή στην παιδεία και στη θρησκεία.

Όπως μας ενημερώνει η ίδια η ιστοσελίδα της ABTTF (μετάφραση tourkikanea.gr), o Χαμπίπογλου ανέφερε αρχικά πως στην Ελλάδα, με το άρθρο 19 του παλιού Κώδικα Ιθαγένειας αφαιρέθηκε η ιθαγένεια από περίπου 60 περίπου χιλιάδες μέλη της «Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης». Ακολούθως κατηγόρησε τη χώρα μας για έλλειψη θρησκευτικής ελευθερίας, καθώς, όπως είπε, δεν δίνεται άδεια στην «Τουρκική Μειονότητα» να επιλέξει τους θρησκευτικούς της ηγέτες. Περιέγραψε ακόμη με λεπτομέρειες το θέμα των μουφτειών και ανέφερε πως ο μουφτής Διδυμοτείχου χωρίς νόμιμη εξουσιοδότηση διόρισε έναν ιμάμη στο τζαμί της Ρόδου, προσθέτοντας πως μετά από μήνυση που υπέβαλε ο ιμάμης αυτός κατά του υπηρετούντος εκεί για τρία χρόνια ιμάμηΙλτέρ Μέτσο, ο τελευταίος τιμωρήθηκε με 21 μήνες φυλάκιση (σ.σ. είδατε με ποια ψέματα επί ψεμάτων περιφέρουν τη χυδαία προπαγάνδα τους οι τουρκοπράκτορες σε όλη την Ευρώπη, χωρίς τον παραμικρό επίσημο ελληνικό αντίλογο;).

Στη συνέχεια, ο Χαμπίπογλου πέρασε στα «προβλήματα» της εκπαίδευσης, υπογραμμίζοντας κυρίως το θέμα των νηπιαγωγείων. Ανέφερε για τους 20 μαθητές στον Εχίνο που δεν γράφτηκαν στο δημοτικό σχολείο, επειδή δεν πήγαν στο νηπιαγωγείο που παρέχει εκπαίδευση μόνο στα ελληνικά, και μάλιστα ο διευθυντής του δημοτικού που τα δέχτηκε στα μαθήματα απομακρύνθηκε των καθηκόντων του. Είπε ακόμη πως στο διάστημα μεταξύ 16-20/10/2012 την περιοχή επισκέφτηκε επιτροπή αποτελούμενη από τον ευρωβουλευτή Φρανσουά Αλφονσί, τον διευθυντή της οργάνωσης Ανθρώπινα Δικαιώματα Χωρίς Σύνορα (ΗRWF) Βίλλι Φοτρ και τον πρόεδρο της FUEN Χανς Χάινριχ Χάνσεν, η οποία ερεύνησε την περιοχή και είδε τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων και μειονοτικών δικαιωμάτων. Ο Χαμπίπογλου είπε πως ο Φοτρ θα παρουσιάσει σε συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις 28 Νοεμβρίου, την αναφορά που ετοίμασε. Αναφορά όμως έκανε τέλος και στην άνοδο της ακροδεξιάς, ιδίως δε στις επιθέσεις (σ.σ. ;;;;;)σε βάρος της “Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης” από οπαδούς της Χρυσής Αυγής.

Εμείς να σημειώσουμε ακόμη πως ελάχιστες μέρες πριν από αυτή τη συνάντηση η ίδια τουρκοαλυτρωτική οργάνωση (στη 2η φωτογραφία βλέπετε το ξεκάθαρα “αυτονομιστικό” της λογότυπο) μετείχε με τη διευθύντρια διεθνών σχέσεων Μελέκ Κιρματζί Αρίκ σε σύνοδο του ΟΑΣΕ (8 και 9/11/2012) με θέμα «Ελευθερίες Συγκέντρωσης και Ίδρυσης Συλλόγων Ανθρώπινης Διάστασης». Στην ίδια σύνοδο μετείχαν και δύο…δικά μας «λουλούδια», ο Τζεμίλ Καμπζά, μέλος του Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης και πρόεδρος της ΠΕΚΕΜ, και η Γ.Γ. της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης Λεϊλά Σαλίχογλου, που περιέγραψαν τα θέματα που αντιμετωπίζει η «Τουρκική Μειονότητα Δυτικής Θράκης» στον τομέα της ελευθερίας ίδρυσης συλλόγων. Βασική κατηγορία των λεγάμενων ήταν πως ενώ στην Ελλάδα επιτρέπονται σύλλογοι με την επωνυμία «πομακικός» ή «ρωμά» ή άλλοι που δηλώνουν εθνοτική καταγωγή, έκλεισαν όμως οι σύλλογοι που έφεραν στην επωνυμία τους τούς όρους «τουρκικός» και «μακεδονικός» και δεν επετράπη να ανοίξουν άλλοι, ενώ πρόβλημα υπάρχει ακόμη και για εκείνους που αποκαλούνται απλώς «μειονοτικοί». Αν σκεφτείτε πως την προηγούμενη μέρα (7 Νοεμβρίου) η Μελέκ Αρίκ μετείχε ως εκπρόσωπος της ABTTF και σε άλλο φόρουμ ΜΚΟ με παρόμοιο θέμα και αν θυμηθείτε βέβαια και όσα γράφαμε προ ημερών για τη δράση της Περβίν Χαϊρουλλάχ,καταλαβαίνετε τώρα τι γίνεται με όλες αυτές τις τουρκοπρακτοράντζες στην Ευρώπη! Πραγματικό ξεσάλωμα…

proxeneio-stop.org

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Μία ἀπάντηση στὸ Έτσι σπιλώνουν διεθνώς την Ελλάδα οι πράκτορες της Άγκυρας!

  1. Ὁ/ἡ Μινώταυρος γράφει:

    Τὸ παρὸν ἀναδημοσιεύθηκε στὸ Μινώταυρος.

    Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.