Δεν έχουμε δώσει ούτε σεντ, παραδέχεται ο αντίπαλος της Μέρκελ στις επικείμενες εκλογές


Ο ηγέτης της γερμανικής αντιπολίτευσης, Peer Steinbrueck, προειδοποίησε τους Γερμανούς φορολογούμενους για τα χρήματα που θα πρέπει να πληρώσουν αν η Ελλάδα χρεοκοπήσει.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο αντίπαλος της Άνγκελα Μέρκελ στη γερμανική εφημερίδα Bild am Sonntag, είπε ότι, μέχρι τώρα η Γερμανία παρείχε στην Ελλάδα μόνο εγγυήσεις δανείων αλλά αυτό θα έχει κόστος δισεκατομμυρίων ευρώ για τον Γερμανό πολίτη. «Η κυβέρνηση πρέπει να το κάνει αυτό σαφές στο κοινό», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, κάποιος πρέπει να πει στους Γερμανούς ότι η Ελλάδα μπορεί να χρεοκοπήσει εξαιτίας αυτών των δανείων. «Εμείς στη Γερμανία πρέπει να κάνουμε θυσίες για να κρατήσουμε τηνΕυρώπη ενωμένη», σημείωσε.

Επιπλέον τόνισε ότι, η Γερμανία μέχρι τώρα δεν έχει πληρώσει ούτε ένα σεντ για την Ελλάδα, αλλά συνέχισε λέγοντας ότι αυτό πιθανόν μπορεί να αλλάξει. «Ήμασταν έτοιμοι να πληρώσουμε για το κόστος την επανένωσης της Γερμανίας για το οποίο όλοι οι γείτονές μας εξέφρασαν την ικανοποίησή τους παρά τις εμπειρίες που είχαν από εμάς», είπε αναφερόμενος στο παρελθόν της ναζιστικής Γερμανίας.

«Τώρα είναι η ώρα να θέσουμε στους εαυτούς μας το ερώτημα, πόσο αξίζει για εμάς η Ευρώπη», δήλωσε. Ο Steinbrueck ανέφερε ακόμα ότι, η Ελλάδα δεν θα είναι σε θέση να επιστρέψει στις αγορές για ακόμα 8 χρόνια. «Θα πρέπει να χτίσουμε μια γέφυρα για την περίοδο αυτή και αυτό θα κοστίσει χρήματα», επισήμανε.

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.