Υπάρχουν δικαστές στην Αλεξάνδρεια


Σύσσωμο το δικαστικό σώμα της Αιγύπτου που εδρεύει στην Αλεξάνδρεια, αποφάσισε να απέχει από τα καθήκοντά του. Αιτία είναι όχι μισθολογικά θέματα, αλλά η αντίθεση των Αιγυπτίων δικαστών στο διάταγμα που υπέγραψε ο νέος Πρόεδρος της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι, με το οποίο εξαιρεί τις αποφάσεις του από το δικαστικό έλεγχο. Δηλαδή μιλάμε για επιβολή απόλυτα θεοκρατικού καθεστώτος. Προφανώς ο Μόρσι αποφάσισε να δίνει λόγο μόνο… στον Αλάχ και σε κανέναν άλλον επί της γης. 

Θλίψη προκαλεί φυσικά αυτή η ενέργεια των Αιγυπτίων δικαστών αναλογιζόμενοι τους Έλληνες δικαστές, οι οποίοι απέχουν μεν από τα καθήκοντά τους για μισθολογικά θέματα και δικαίως, αλλά δεν είδαμε να απέχουν για την αντισυνταγματική εκχώρηση της Εθνικής Κυριαρχίας ή για την αντισυνταγματική εξαθλίωση του ελληνικού λαού και τη μετατροπή της χώρας σε προτεκτοράτο της Γερμανίας. Αντίθετα είδαμε το ΣτΕ να κρίνει ως συνταγματικό το πρώτο μνημόνιο παρά το ότι παραχωρούσε τμήματα της Εθνικής Κυριαρχίας και μέσα σ΄ αυτά και της αρμοδιότητας των ελληνικών δικαστηρίων και παρότι δεν ψηφίστηκε από 180 βουλευτές, όπως απαιτεί το Σύνταγμα.

Υπάρχουν λοιπόν δικαστές στην Αίγυπτο. Καιρός όμως είναι να υπάρξουν και δικαστές στην Ελλάδα που θα προστατέψουν το λαό από τη βίαιη φτωχοποίηση που επιχειρεί η άρχουσα πολιτικοοικονομική τάξη της χώρας μαζί με τους Γερμανούς εντολοδόχους της.

Πέτρος Χασάπης

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.