Μία γκρίζα ημέρα για τους Έλληνες…


Γράφει ο Μαγια

Ουδεμία έκπληξη επιφύλαξε η μαραθώνια συνεδρίαση του Εurogroup. Η δόση θα εκταμιευθεί, έστω και με δόσεις (καλά μέχρι προχθές όλοι, ΚΑΙ η κυβέρνηση, μιλάγανε για.44 δις. Ξαφνικά γίνεται κουβέντα μόνο για 31. Τα άλλα 13 κλατάρισαν στο δρόμο; ήταν το αιχμηρό ερώτημα, μέσω Τwitter, του εκπροσώπου της κυβέρνησης Καραμανλή, Ε. Αντώναρου).

Η «καινούργια ημέρα» του Α. Σαμαρά, είναι μία γκρίζα έως μαύρη ημέρα για τους Έλληνες. Στο πιο κρίσιμο θέμα, την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, η απόφαση παραπέμφθηκε στις καλένδες, για μετά τις γερμανικές εκλογές, το Φθινόπωρο του 2013. Μέχρι τότε η Ελλάδα θα εξακολουθήσει να χαροπαλεύει. Να τελεί υπό την οικονομική και πολιτική κατοχή του Δ΄Ράιχ.

Για την καταβολή της δόσης του Δεκεμβρίου, τέθηκε ως όρος, το ελληνικό Δημόσιο να προχωρήσει στην επαναγορά ομολόγων, που βρίσκονται στα χέρια ιδιωτών, σε τιμές Νοεμβρίου και μέχρι τις 13.12. Αν δεν το πετύχουμε δεν πρόκειται να καλύψουν οι Γερμανοί τη διαφορά και θα απαιτήσουν νέα μέτρα.

Επίσης η δόση του Ιανουαρίου θα δοθεί μόνο αν η Ελληνική Βουλή ψηφίσει το φορολογικό, σύμφωνα με τις απαιτήσεις των δανειστών

Σε περίπτωση που δεν επιτυγχάνονται οι στόχοι του προϋπολογισμού,αυτόματα θα λαμβάνονται νέα μέτρα.

Ας μη ξεχνάμε ότι, τα πρόσφατα επαχθή μέτρα θα προκαλέσουν μεγαλύτερη ύφεση στην οικονομία, η Ελλάδα θα πέσει ξανά έξω στους δημοσιονομικούς της στόχους και η τρόικα των δανειστών και δυναστών θα αξιώσει νέες θυσίες.

Δεν υπάρχει μεγαλύτερο ψέμα: Χωρίς τη δόση των 31,5 δισ. ευρώ δεν θα πληρωθούν μισθοί και συντάξεις…

Ούτε μεγαλύτεροι πολιτικοί εκβιαστές κι απατεώνες, από δαύτους: Αν δεν εξαθλιωθεί η κοινωνία, αν δε θυσιάσουμε την ίδια μας την Υγεία, αν ταπαιδιά μας δεν πεινάσουν, αν δεν οδηγηθούν στην αυτοκτονία περισσότεροι απελπισμένοι, δε θα πάρουμε τη δόση και, τελικά, οι Ελλάδα θα καταστραφεί…

Ο ραγιαδισμός έχει τυφλώσει τον Σαμαρά και τον Βενιζελοκουβέλη. Ούτε ένα σεντ του περιβόητου δανείου δεν πρόκειται να διατεθεί για τις συντάξεις, τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, των γιατρών, των δασκάλων, τις οφειλές του Δημοσίου προς τις επιχειρήσεις… πουθενά. Όλα τα λεφτά θα πάνε στους εντιμότατους τραπεζίτες και τους διεθνείς τοκογλύφους.

Δεν αποτελεί παράνοια, είναι έγκλημα: Τα χρήματα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών να βαφτίζονται δημόσιο χρέος και να φορτώνονται στις πλάτες των πιο ανήμπορων κι αδύναμων πολιτών.

Συνεπώς, δεν είναι ο εργαζόμενος, ο άνεργος, ο συνταξιούχος, ο μικρομεσαίος που καίγονται για το δάνειό τους. Αυτοί είναι, οι τοκογλύφοι, που επιδιώκουν να μετατρέψουν την Ελλάδα σε αποικία χρέους. Να μας  δανείζουν για να κερδοσκοπούν! Φροντίζοντας, ωστόσο, να μην καταρρεύσει ολόκληρη η ευρωζώνη…

olympia.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.