Απίστευτο! O ‘ΝΗΡΕΑΣ’ Ορεστιάδας θα προπονείται σε Τούρκικο κολυμβητήριο


d6a70c614796075c.jpg

Και όμως συνέβει και αυτό, ο λόγος για το κολυμβητήριο του δήμου Ορεστιάδας ένα έργο που περίμεναν για δεκαετίες οι κάτοικοι της περιοχής, και ξεκίνησε να κατασκευάζεται μέσω του προγράμματος «Ελλάδα 2004″.

Ένα έργο που συνδυάστηκε με τους Ολυμπιακούς αγώνες που φιλοξένησε η πατρίδα μας και ολοκληρώθηκε μετά κόπων και βασάνων το 2010 (και εγκαινιάστηκε μεταξύ πρώτης και δεύτερης Κυριακής των τελευταίων δημοτικών εκλογών) κλείνει.

Το κολυμβητήριο Ορεστιάδας όπως είχαμε αναφέρει και σε παλιότερο άρθρο κλείνει για τρείς μήνες για οικονομικούς λόγους και συγκεκριμένα λόγω του υψηλού κόστους λειτουργίας του. Κανείς δε σκέφτηκε τι θα γίνει με τα παιδιά που αθλούνται και με τα παιδιά που θα λάβουν μέρος σε αγώνες.

Το αστείο, γιατί έτσι μόνο μπορούμε να το χαρακτηρίσουμε, της υπόθεσης είναι ότι έγινε επίσημη πρόσκληση σε αυτά τα παιδιά από τον Κολυμβητικό Σύλλογο της Αδριανούπολης να προπονούνται εκεί!

Δηλαδή να φεύγουν τα παιδιά από την Ελλάδα και να πηγαίνουν για προπόνηση στην Τουρκία (Αδριανούπολη) γιατί αυτοί έχουν την λύση!

Με αφορμή αυτό το γεγονός ο ‘ΝΗΡΕΑΣ’ έστειλε μια συγκινητική επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αλλά και σε όλους αυτούς που κυβερνάνε αυτή την χώρα.

Διαβάστε την επιστολή:

ΑΠΟ
Τον Κολυμβητικό Όμιλο Ορεστιάδας με την επωνυμία Νηρέας

ΠΡΟΣ
ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΟΥΜΕΝΗ

1. στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

2. στον Πρωθυπουργό της χώρας

3. στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων

4. στον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού

5. στον Περιφερειάρχη της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

6. στους Βουλευτές Ν. Έβρου

7. στον Πρόεδρο της ΚΟΕ (Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας)

Ορεστιάδα 15 Νοεμβρίου 2012

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Είμαστε Αθλητικό Σωματείο με έδρα την Ορεστιάδα του Ν. Έβρου, με έτος ίδρυσης το 2004. Από τον Νοέμβριο του 2010 λειτουργούμε στο Κλειστό Δημοτικό Κολυμβητήριο του Δήμου Ορεστιάδας. Στο λίγο αυτό χρονικό διάστημα το σωματείο μας κατάφερε να είναι ο μεγαλύτερος Αθλητικός Σύλλογος που δραστηριοποιείται στο Δήμο Ορεστιάδας με εγγεγραμμένα σήμερα 420 μέλη. Τα τμήματα μας καλύπτουν όλες τις ηλικίες αρχίζοντας από Junior , προαγωνιστικό, αγωνιστικό , ενηλίκων και ατόμων με ειδικές ανάγκες έχοντας μεγάλη απήχηση στους δημότες της Ορεστιάδας. Επέδειξε δε αρκετά σημαντικές επιτυχίες στον αγωνιστικό τομέα, συμμετέχοντας σε επίσημους αγώνες τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό , κερδίζοντας διακρίσεις και μετάλλια. Ενδεικτικά σας αναφέρουμε τους αθλητές στους οποίους σε όλο αυτό το χρονικό διάστημα απονεμήθηκαν μετάλλια:

1. ΒΑΤΖΙΑΝΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΕΤΩΝ 13

2. ΡΕΤΣΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΕΤΩΝ 13

3.ΚΑΜΠΑΔΑΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΤΩΝ 11

4.ΜΠΑΛΑΤΖΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΕΤΩΝ 12

5.ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ ΜΑΡΙΑ ΙΩΑΝΝΑ ΕΤΩΝ 14

6.ΜΟΥΣΙΚΑ ΜΑΡΙΑ ΕΤΩΝ 13

7.ΟΥΝΤΖΙΔΟΥ ΜΑΡΙΛΕΝΑ ΕΤΩΝ 12

8.ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ ΕΤΩΝ 9

Μετά λύπης μας πληροφορηθήκαμε από το Δήμο Ορεστιάδας ότι το κολυμβητήριο θα σταματήσει τη λειτουργία του όλη τη διάρκεια του χειμώνα και συγκεκριμένα από το Δεκέμβριο του τρέχοντος έτους έως και τον Απρίλιο του 2013 ελλείψει απαιτούμενων κονδυλίων για την προμήθεια πετρελαίου.

Οι ανάγκες μας για πετρέλαιο, λαμβανομένων υπόψη των βεβαρημένων καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή είναι μεγάλες . Χρειαζόμαστε για τον Δεκέμβριο έως και τον Απρίλιο περίπου 35 τόνους πετρέλαιο.

Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι από τις συνδρομές των οικονομικά τακτοποιημένων μελών μας αποδίδονται στον Δήμο είκοσι ευρώ ανά μέλος.

Η παύση λειτουργίας του κολυμβητηρίου μας αναγκάζει να σταματήσουμε και την προετοιμασία των αθλητών που θα λάβουν μέρος στα καθορισμένα από την ΚΟΕ προκριματικά των Πανελληνίων Αγώνων του 2013, σε μια περίοδο που εντείνονται οι προπονήσεις λόγω και των διακοπών των Χριστουγέννων.

Κε Υπουργέ, λαμβάνοντας υπόψη την ιδιαιτερότητα της ακριτικής περιοχής μας η οποία απέχει πολλά χιλιόμετρα από τα μεγάλα αστικά κέντρα, θα θέλαμε να συνδράμετε στην προσπάθειά μας να μη διακόψει τη λειτουργία του το κολυμβητήριο, ειδάλλως θα αναγκαστούμε να αποδεχτούμε την επίσημη πρόταση του Κολυμβητικού Συλλόγου Αδριανούπολης Τουρκίας να προπονηθούν οι αθλητές μας στη γείτονα χώρα και μάλιστα δωρεάν.

Είναι λυπηρό για όλους μας να μας βοηθά μια ξένη χώρα και όχι η ίδια μας η πατρίδα.

Κλείνοντας θα θέλαμε να τονίσουμε, λαμβανομένης υπ όψιν της κατάστασης που βρίσκεται η χώρα μας , ότι δεν ζητάμε από εσάς βοήθεια αποτιμητέα σε χρήματα αλλά πετρέλαιο ώστε να μη σταματήσει η λειτουργία του κολυμβητήριου.

Μετά τιμής

Ο Πρόεδρος του ΔΣ

ΡΕΤΣΙΔΗΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ

soufli

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.