Η μεταμόρφωση του Ερντογάν σε γκρίζο λύκο


του Σάββα Καλεντερίδη

Έχουμε αναφερθεί και στο παρελθόν στο φαινόμενο Ερντογάν και στις ελπίδες που στήριξαν σ’ αυτόν όλοι οι κατατρεγμένοι λαοί και θρησκευτικές ομάδες της Τουρκίας και μαζί μ’ αυτούς οι ΗΠΑ, η Ε.Ε. και η Ελλάδα.

Έχουμε επίσης παραδεχτεί ότι κάποιες μεταρρυθμίσεις τις έκανε στην Τουρκία, μόνο που αυτές περιορίστηκαν και σταμάτησαν σε εκείνες τις μεταρρυθμίσεις που εξουδετέρωσαν ε μεγάλο βαθμό το κεμαλικό βαθύ κράτος, που αποτελούσε ζωτική απειλή για τον ίδιο και για το κόμμα του.

Από τη στιγμή που εξουδετέρωσε τις απειλές, ο Ερντογάν επιστρέφει μέρα με τη μέρα στον παλιό καλό του εαυτό, που σφυρηλατήθηκε στα κουράν κουρσού (σχολεία εκμάθησης κορανίου) και στις αυλές των ισλαμικών σεχτών, που είναι ό,τι εθνικιστικό πιο σκοταδιστικό έχει να επιδείξει η γειτονική χώρα.

Όσοι έχουν ζήσει από κοντά και έχουν αναλύσει την ισλαμική κοινωνία στην Τουρκία, είχαν την ευκαιρία να διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι τις βαθύτατες επιδράσεις που έχει στο χαρακτήρα ενός παιδιού το περιβάλλον τωνκουράν κουρσού και των ισλαμικών σεχτών, όπου από την ηλικία των έξι-επτά ετών υποχρεώνεσαι να φοράς στο κεφάλι το ισλαμικό κάλυμα κεφαλής και κουνώντας μπρος πίσω το κεφάλι να διαβάζεις ημερόνυχτα και επί χρόνια το κοράνι στα αραβικά, μια γλώσσα που δεν καταλαβαίνεις, προσπαθώντας να φθάσεις στη θέωση μέσω της …μαγείας της αραβικής γλώσσας!

Όπως είχε την ευκαιρία να μελετήσει και να διαπιστώσει ο γράφων, τα παιδιά που περνούν αυτήν τη δοκιμασία, στην κυριολεξία χάνουν την παιδική τους ηλικία και ελάχιστα είναι εκείνα που μπορούν να εισέλθουν ομαλά στην εφηβία και την ενηλικίωση, για να έχουν έναν φυσιολογικό βίο. Οι περισσότεροι συγκροτούν έναν ιδιαίτερα σκληρό χαρακτήρα απέναντι σε οτιδήποτε μη ισλαμικό και τουρκικό, ενώ ταυτόχρονα πλάθουν έναν δικό τους κόσμο, όπου το Ισλάμ και ο Τουρκισμός είναι οι υπέρτατες αξίες, ενώ όλοι οι άλλοι, που δεν έχουν το “πακέτο” Τούρκος και μουσουλμάνος, είναι κατώτερα όντα, που, για ιερούς λόγους, επιβάλλεται να πεθάνουν όταν απειλείται το ένα ή το άλλο. Όλα τα παραπάνω, δε, τα υποστηρίζουν με έναν ιδιαίτερο φανατισμό, εξ ου και οι πράξεις βάρβαρης βίας εναντίον απίστων, που πολύ καλά γνωρίζουμε εμείς οι Έλληνες του Πόντου, της Μικράς Ασίας, της Κωνσταντινούπολης, της Ίμβρου, της Τενέδου και της Κύπρου εσχάτως. Ευχόμαστε να μην την γνωρίσουν οι Έλληνες της ελληνικής Θράκης, και των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου τα επόμενα χρόνια, που η πατρίδα μας θα συνεχίζει να ταλαιπωρείται από την οικονομική κρίση, τη στιγμή που η επιθετικότητα και ο επεκτατισμός των Τούρκων συνεχίζεται ακάθεκτος με εντολές του ίδιου του Ερντογάν και προς τον τουρκικό στρατό, παρά τη νεοοθωμανική προβιά.

Τέτοια παιδικά χρόνια και σε τέτοιο περιβάλλον μεγάλωσαν ο Ερντογάν, ο Νταβούτογλου και άλλοι αστέρες της τουρκικής πολιτικής σκηνής, που εργάζονται απολύτως συντονισμένα, και πολύ πιο επιθετικά από τους κεμαλιστές στρατηγούς, για τον εκτουρκισμό των Κούρδων και για την τουρκοποίηση της Θράκης και εσχάτως της Ρόδου και της Κω. Για να γίνει δε αντιληπτός ο τρόπος της σκέψης τους, όπως αυτός διαμορφώθηκε στο ισλαμικό βαθύ σκοτάδι, τα δικαιώματα που υποστηρίζουν με φανατισμό ότι πρέπει να παραχωρήσει η Ελλάδα στους μουσουλμάνους της Θράκης, όχι μόνο αρνούνται οι ίδιοι να παραχωρήσουν ακόμα και το 5% από αυτά στους Κούρδους της Τουρκίας, αλλά σκέφτονται να επαναφέρουν ακόμα και τη θανατική ποινή, για να τιμωρήσουν εκείνους που τα διεκδικούν, όπως ομολόγησε προσφάτως ο εκδυθείς την προβιά του δημοκράτη, Ερντογάν.

Είναι δε τόση η σκληρότητα του ερντογανικού κράτους εναντίον των Κούρδων, που τη στιγμή που τα ενεργούμενά του στη Θράκη αλωνίζουν, παραβιάζοντας ανοιχτά και με θράσος τη νομιμότητα, έχει φυλακίσει περισσότερους από 10.000 Κούρδους πολιτικούς, 700 από τους οποίους κάνουν απεργία πείνας μέχρι θανάτου, η οποία έχει ήδη εισέλθει στην 67η ημέρα. Είναι δε τόση η σκληρότητα του ίδιου του Ερντογάν, ο οποίος δήλωσε στα ΜΜΕ ότι το θέμα δεν τον ενδιαφέρει το θέμα και ότι οι απεργοί μάλλον αισθάνθηκαν την ανάγκη να κάνουν …δίαιτα.

Είναι προφανές ότι ο Ερντογάν έχει βγάλει την προβιά του δημοκράτη και έχει μετατραπεί πλέον σε έναν σκληρό γκρίζο λύκο, κάτι που θα πρέπει να επεξεργαστεί και να απασχολήσει πολύ σοβαρά την Ελλάδα και όχι μόνο.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

infognomon

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.