Το εκπαιδευτικό τους σύστημα επιχειρούν να φέρουν στην Ελλάδα οι Γερμανοί


Το σύστημα της «διττής εκπαίδευσης» (dual system), σύμφωνα με το οποίο το μεγαλύτερο κομμάτι της επαγγελματικές εκπαίδευσης θα έχει τη μορφή εργασιακής εμπειρίας και θα διεξάγεται υπό τη μορφή εργασίας όχι στα σχολεία αλλά στις επιχειρήσεις επιχειρούν να εισάγουν οι Γερμανοί από το 2014.

Το σύστημα αυτό, το οποίο εφαρμόζεται ήδη στα τεχνικά λύκεια και στα αντίστοιχα των ΤΕΙ όχι μόνο της Γερμανίας αλλά και των χωρών – δορυφόρων της, όπως η Αυστρία και η Ολλανδία, παρουσίασαν στο Ευρωκοινοβούλιο στον Έλληνα υπουργό Παιδείας Κων. Αρβανιτόπουλο, ο οποίος εμφανίστηκε αρκετά επιφυλακτικός, όπως αναφέρουν «Τα Νέα».

Όπως εξήγησαν, με τη μέθοδο της εργασιακής εμπειρίας, οι εκπαιδευόμενοι θα αμείβονται, έστω με συμβολικούς μισθούς, ενώ ταυτόχρονα θα σπουδάζουν και η ανεργία θα μειώνεται.

Ωστόσο κανείς δεν ανέλυσε το κατά πόσο αυτή η προοπτική θα δεσμεύει με κάποιο τρόπο και τις επιχειρήσεις και θα βοηθά τους σπουδαστές να ενταχθούν στην παραγωγή με κανονικούς μισθούς πλέον μετά το πέρας των σπουδών τους και του διαστήματος της εργασιακής εμπειρίας.

Ο υπουργός Παιδείας δήλωσε ότι θα μελετήσει μεν το προτεινόμενο σύστημα, αλλά οπωσδήποτε μετά την εφαρμογή του σχεδίου Αθηνά για τις συγχωνεύσεις σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ και την κατάθεση των νομοσχεδίων για την αναμόρφωση του γενικού και του επαγγελματικού Λυκείου, αφού προηγουμένως εξεταστούν όλες οι παράμετροι.

news.in.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.