Η κατάσταση στα Σκόπια ξεφεύγει…


Μετά την τοποθέτηση του ικριώματος του μαυροκόκκινου αετού στα Σκόπια, από πλήθος εθνικιστών Αλβανοφώνων, σχεδόν απέναντι από αστυνομικό τμήμα και την χλιαρή αντιμετώπιση εκ μέρους της κυβέρνησης του Νικολά Γκρούεφσκι, ένα νέο γεγονός έρχεται να ανεβάσει ακόμη περισσότερο το «θερμόμετρο» στην ΠΓΔΜ.

Ο ηγέτης των αλβανόφωνων μουσουλμάνων των Σκοπίων, μουφτής Σουλεϊμάν Ρεχέπι, έκανε δηλώσεις καλώντας για την δημιουργία μίας «Μεγάλης Αλβανίας», ισχυριζόμενος πως είναι άδικο για τους Αλβανούς να ζούνε σε πέντε διαφορετικές «πολιτείες», τη στιγμή που ο Θεός δεν το θέλει αυτό.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστές αντιδράσεις από την κυβέρνηση της ΠΓΔΜ, αλλά η ταχύτατη κλιμάκωση των ενεργειών εκ μέρους των Αλβανοφώνων των Σκοπίων μόνο ως θετική εξέλιξη δεν μπορεί να θεωρηθεί, ενώ οι πληροφορίες μας από τα Σκόπια αναφέρονται σε φόβους για περαιτέρω κλιμάκωση που πιθανότατα θα στηριχθεί στις δηλώσεις του Σαλί Μπερίσα σχετικά με την «Μεγάλη Αλβανία».

Μέσα από όλα αυτά, η κατάσταση στα γειτονικά Σκόπια δείχνει να… ξεφεύγει, με τους Αλβανόφωνους να είναι περισσότερο αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε ευθεία κόντρα με την κυβέρνηση της ΠΓΔΜ.

Κωνσταντίνος

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Μία ἀπάντηση στὸ Η κατάσταση στα Σκόπια ξεφεύγει…

  1. Ὁ/ἡ Μινώταυρος γράφει:

    Τὸ παρὸν ἀναδημοσιεύθηκε στὸ Μινώταυρος.

    Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.